Øde tankstationer havner på ministers bord

Miljø-og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), skal nu forholde sig til blandt andet den nedlagte Q8-station i Drastrup. Arkivfoto: Annelene Petersen

Øde tankstationer havner på ministers bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To øde, og muligvis forurenede, tankstationsgrunde i Randers og Drastrup giver nu anledning til, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skal forholde sig til jordforurening efter nedlagte tankstationer.

Randers: De to efterladte tankstationer, Shell-grunden midt i Randers og Q8-grunden i Drastrup, står i vejen for byudviklingen, og risikerer derudover at være forurenede. Og det er et stort problem, ikke kun her i byen, mener Iben Sønderup (S).

Problemet med de efterladte tankstationsgrunde har fået hende til at kontakte sin folketingskollega, MF og miljøordfører i Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, der nu har stillet to såkaldt §20-spørgsmål til ministeren for området.

- Så nu er jeg spændt på at finde ud af, om miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil gå ind i sagen og tage ansvar, siger Iben Sønderup.

Regning til kommende generationer

Alene i Region Midtjylland ligger der 1096 tankstationsgrunde, som er såkaldt V1 eller V2 forurenede. oplyser regionen.

V1 forurening vil sige, at et areal, grundet dets tidligere brug, kan risikere at være forurenet. V2 forurening betyder, at der foreligger dokumentation, som peger i retningen af, at jordforureningen kan have skadelig virkning på mennesker og miljø.

- Jordforurening efter nedlagte tankstationer er et stort problem. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi som samfund gør noget ved det, og ikke bare efterlader regningen til kommende generationer, siger Iben Sønderup.

Partifællen Christian Rabjerg Madsen har derfor spurgt ministeren til, om benzinselskaber bør pålægges at rydde op efter sig, når de forlader en grund. Derudover spørger han helt konkret, hvorvidt Jakob Ellemann-Jensen agter at gøre noget ved de to pågældende sager fra Randers og Drastrup.

Øde tankstationer havner på ministers bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce