Sparekassen fortsætter fremgang

Klaus Skjødt er tilfreds med halvårsregnskabet, som giver anledning til at opjustere forventningerne til hele 2018. Arkivfoto

Sparekassen fortsætter fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtjeningen og antallet af kunder stiger, og det sker ifølge administrerende direktør Klaus Skjødt ikke på trods af, men på grund af sparekassens strategi med at åbne flere nye afdelinger.

Randers: Alt synes at være ved det gammelkendte i Sparekassen Kronjylland. Det kronjyske pengeinstitut har nemlig netop offentliggjort et pænt halvårsregnskab, som vidner om, at her har vi en sparekasse med en god og solid økonomi. Og det har Sparekassen Kronjylland stort set gjort hvert år, så langt, de fleste kan huske tilbage.

Nogle ville måske kunne finde på at kalde det kedeligt, men det vil de formentlig nemt kunne leve med i hovedsædet på Tronholmen i Randers. Og på ét område skiller Sparekassen Kronjylland sig også ud fra mængden. For mens de fleste pengeinstitutter længe har skåret ned på de fysiske afdelinger, så fortsætter sparekassen med at åbne nye, og det mener administrerende direktør Klaus Skjødt faktisk er en del af årsagen til succesen.

- Vi har over de seneste år åbnet otte nye fysiske afdelinger, så vi nu er oppe på 54. Nogle har mødt den strategi med undren, fordi så mange andre lukker afdelinger. Men vi har kigget på, hvad det er, at kunderne rent faktisk ønsker, og her har den fysiske afdeling stadig en vigtig funktion. Derudover vil langt de fleste kunder stadig rigtig gerne have en personlig rådgiver, som de kan ringe direkte til, når de har brug for rådgivning, siger direktøren.

Også flere erhvervskunder

Det aktuelle halvårsregnskab viser et resultat, som nok er en anelse lavere end sidste år, men det skyldes alene lavere kursreguleringer. Indtjeningen i den egentlige bankforretning er steget, ligesom udlånet og antallet af kunder stiger. Alene i første halvår er udlånet steget med 567 millioner kroner til knap 15 milliarder kroner, og antallet af kunder har passeret 160.000.

- I antal har vi naturligvis fået flest nye privatkunder, men det er også tydeligt, at mange små og mellemstore erhvervsvirksomheder gerne vil have en afdeling i nærheden. Flere af vores konkurrenter har sendt disse i elektroniske afdelinger eller samlet dem i nogle ganske få centre på landsplan. Her har vi valgt, at rådgivningen og serviceringen sker i den lokale afdeling, det har været et af mange succesfulde elementer i at få nye kunder, mener Klaus Skjødt.

Med til at trække flere erhvervskunder til har også været sparekassens beslutning om ikke at kræve betaling for, at virksomhederne har indlån stående. Også derfor glæder det sparekassedirektøren, at netto rente- og gebyrindtægterne alligevel er steget

I Randers er det dog besluttet at slå to afdelinger sammen til én, nemlig Vestre og Nordre afdeling, der fortsætter i sidstnævntes lokaler. Sparekassen har herefter fire fullservice-afdelinger, en erhvervsafdeling og en private banking afdeling i Randers.

Forventninger opjusteret

Halvårsregnskabets bundlinje viser et overskud på 172 millioner kroner før skat. Som nævnt er det lavere end sidste års, hvor man tjente 205 millioner kroner, men det skyldes altså primært, at kursreguleringerne er faldet med 35 millioner kroner.

Og Klaus Skjødt kan da også glæde sig over, at man på baggrund af det første halvår nu skruer op for forventningerne til hele året. Således har man tidligere meldt ud, at man forventede et overskud på mellem 160 og 240 millioner kroner. Nu forventer man imidlertid at ende ud med et resultat på 260-310 millioner kroner.

Sparekassen Kronjyllands nyeste afdeling er netop ved at åbne i Aalborg, og Klaus Skjødt er klar til at åbne flere. Halvårsregnskabet viser da også, at Sparekassen både har likviditeten og kapitalen til at fortsætte væksten. Solvensoverdækningen er på 7,0 procentpoint, hvilket svarer til 1,4 milliarder kroner, og indlånsoverskuddet er på hele 3,9 milliarder kroner.

Sparekassen fortsætter fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce