Mads Würtz vil hjælpe Fuglsang til VM-succes

Mads Würtz Schmidt håber at blive udtaget til sit første VM som seniorrytter sidst på måneden. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Mads Würtz vil hjælpe Fuglsang til VM-succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronjyden Mads Würtz Schmidt har haft en blandet sæson, hvor højdepunktet var Grand Tour-debuten i årets Giro d' Italia. Nu håber han at slutte sæsonen af med at blive udtaget til VM i Østrig og hjælpe Jakob Fuglsang til et godt resultat.

Randers: Det har været en turbulent sæson for den randrusianske cykelrytter Mads Würtz.

Den stærke rytter var klar og fokuseret på at køre med om de sjove placeringer først på sæsonen, da de legendariske forårsklassikere var på menuen.

I Paris-Roubaix gik det dog helt galt for Mads Würtz, der var involveret i et voldsomt styrt.

Heldigvis kom det unge talent hurtigt oven på igen, og i maj gik en stor drøm i opfyldelse, da han deltog i sit første Grand Tour-løb i form af Giro d'Italia.

Mads Würtz beskriver selv sin sæson som svingende, men overvejende positiv.

- Jeg vil betegne det som en sæson, hvor det er gået meget op og ned. Jeg har haft en del uheld, hvor tingene ikke er gået min vej, og hvor det ikke har spillet. Faktisk var størstedelen af foråret frustrerende, men så vendte det, da jeg kørte Giroen. Her kørte jeg en pissegod Grand Tour, og det var jeg utrolig glad og stolt over.

- Så gik det desværre lidt ned igen til DM, hvor jeg havde håbet på mere. Efterfølgende har jeg været på træningslejr for at komme i god form igen, og nu synes jeg faktisk, det hele spiller igen. Så jeg vil ikke kalde det en perfekt sæson, men lyspunkterne i sæsonen har været rigtig gode, siger Mads Würtz til Randers Amtsavis.

Mads Würtz tilkæmpede sig blandt andet en sjetteplads på en etape, hvilket var bedste resultat af en dansker i det tre uger lange landevejsløb i Italien. Han viste desuden fornuftige evner på enkeltstartscyklen.

Den 24-årige randrusianer kan begynde at mærke, at Gioren allerede har udviklet ham som cykelrytter.

- Jeg kan begynde at mærke, hvad Giroen har gjort ved mig som cykelrytter. Jeg kørte et længere cykelløb i sidste uge, og her begyndte jeg at blive bedre og bedre for hver dag. Før hen blev jeg mere og mere træt omkring fjerde eller femte etape. Så det er utrolig positivt, at jeg har masser at køre med på de sidste etaper, og det kan jeg forhåbentlig også mærke, når jeg skal køre de sidste løb i denne sæson, fortæller han.

Krydser fingre for VM

Sæsonen går snart på hæld for Mads Würtz og resten af de professionelle ryttere verden rundt.

Der er dog et par løb, der skal gennemføres endnu.

I disse dage deltager Mads Würtz i cykelløbet England Rundt, der består af syv etaper.

Senere på måneden er der så mulighed for at nå en vigtig milepæl på cykel-cv'et i form af det årlige VM i landevejscykling, der i år finder sted i Østrig.

- Efter England Rundt skal jeg køre VM i holdløb. Jeg er ikke officielt udtaget, men det er vist 99 procent sikkert. Herefter må jeg se, om landstræner Anders Lund udtager mig til VM i landevejscykling i slutningen af måneden i de østrigske alper, siger han.

Et løb, der vil betyde meget for den unge kronjyde.

- Det er blandt de største endagsløb, og det ville være utrolig stort at skulle hjælpe Jakob Fuglsang. Desværre passer ruten ikke så godt til mig, da den er ekstrem hård og kuperet, men til gengæld er jeg ved at være nede på den vægt, jeg havde, da jeg kørte Giroen tidligere på året. Så jeg tror, det er muligt, og jeg er sikker på, at jeg ville kunne gøre en god figur for Jakob (Fuglsang red.).

- Det er landstræner Anders Lund, der har det sidste ord i forhold til, hvem der bliver udtaget for Danmark. Jeg er dog også sikker på, at Jakob Fuglsang kommer med sin mening om, hvem han ser som de bedste ryttere, der kan hjælpe ham. Det ville være utrolig stort at køre i Dannebrogs farver. Jeg har prøvet det til U23-VM, og der er altid en speciel stemning omkring et VM.

Glad på russisk hold

Mads Würtz fik sit gennembrud, da han i 2016 skrev kontrakt med det russiske Pro Tour-hold Team Katusha-Alpicin.

Efter en stille start på holdet blev det forventet, at danskeren leverede resultater i denne sæson, og derfor blev han også udtaget til Giroen.

Allerede i foråret var det russiske hold dog så tilfredse med den danske rytter, at de valgte at forlænge samarbejdet.

- Jeg var rigtig glad for forlængelsen med holdet. Det faldt allerede på plads under Paris Roubaix i foråret, og under Giroen var alt underskrevet. Det viser også, at holdet tidligt har troet på mig, for der er stadig ryttere, som ikke har forlænget på nuværende tidspunkt. Det var et meget stort skulderklap.

- Udefra set kan det for mange se ud som om, at det ikke er det fedeste hold at være på, og at tingene ikke fungerer optimalt. Jeg er dog rigtig glad for at være her. Jeg får stor opbakning fra holdet. Det var utrolig vigtigt for mig at få den her kontrakt på plads, for når man får sin første prokontrakt, så er ens næste mål at få en ny kontrakt, siger en glad og tilfreds Mads Würtz.

Touren lurer

Når han forhåbentlig har kørt landevejscykling for det danske landshold i udgangen af september, venter der et sidste løb i form af Tyrkiet Rundt i oktober.

Derefter er sæsonen slut for den alsidige rytter. Han har tradition for at tage væk fra bopælen i Spanien og helt væk fra cykelsadlen.

- Jeg plejer at tage fire uger til Danmark. Her kan jeg koble fra, for efter en hård sæson har jeg lyst til at komme helt væk fra cyklen. Efter tre-fire uger i Danmark er jeg dog helt klar til at komme tilbage, for der sker ikke så meget, griner han.

Den unge randrusianer har tidligere meldt ud, at han nu drømmer om at komme til verdens største cykelløb Tour de France.

Næste års Tour de France er en mulighed, og han tænker da også en smule på det.

- Jeg tænker ikke alt for meget over næste sæson allerede nu. Jeg bliver nødt til at holde fokus på sidste del af denne sæson, men jeg må da indrømme, at man ikke helt kan lade være med at have tankerne på et muligt Tour de France. Det er det største, og derfor er det naturligvis en drøm for mig.

Mads Würtz har svært ved at vurdere sandsynligheden for, om han kommer til at køre Tour de France i 2019.

- Det afhænger rigtig meget af, hvem der bliver kaptajn på holdet. Hvis det bliver Zakarin ligesom i år, så kommer jeg nok ikke med. Hvis Marcel Kittel til gengæld kommer med, så har jeg rimelig gode chancer. Med den nye kontrakt og min præstation i Giroen er det i hvert fald ikke umuligt, slutter han.

Mads Würtz vil hjælpe Fuglsang til VM-succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce