Ledigheden falder: Mariagerfjord nærmer sig niveauet fra før finanskrisen

Der er godt gang i arbejdsmarkedet i Mariagerfjord Kommune. Kun 3, 4 procent af kommunens arbejdsdygtige borgere står i øjeblikket uden arbejde - og det er et pænt stykke under landsgennemsnittet. Arkivfoto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix

Ledigheden falder: Mariagerfjord nærmer sig niveauet fra før finanskrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden blandt arbejdsdygtige borgere i Mariagerfjord er faldet så kraftigt, at kommunens ledighedstal nu ligger et godt stykke under landsgennemsnittet.

Mariagerfjord: Der er gang i kedlerne i dansk økonomi, og det mærker man i Mariagerfjord Kommune, hvor ledigheden i juli er faldet til 3,4 procent. Dermed ligger ledigheden nu markant under landsgennemsnittet på 3,9 procent.

De positive tal fra Beskæftigelsesministeriet vækker glæde hos de lokale politikere, som lige i disse dage forhandler om næste års budget.

- Vi er i øjeblikket i gang med svære budgetforhandlinger, hvor vi skal finde besparelser for mange millioner. Derfor er det stor opmuntring, at det går den rigtige vej med beskæftigelsen i vores kommune. Det går heldigvis godt for vores virksomheder, og det lover godt for fremtiden, siger borgmester Mogens Jespersen (V).

- Behovet er i top

Formand i udvalget for arbejdsmarked og uddannelse Edin Hajder (S) ser tallene som et tegn på, at det lokale arbejdsmarked er på vej tilbage på niveauet ved finanskrisen, hvor ledigheden var rekordlav.

- Det går rigtigt godt ude i virksomhederne, og behovet for kvalificeret arbejdskraft er helt i top. Når der er fuldt tryk på kedlerne, er det særligt vigtigt, at vores jobcenter finder gode match mellem de ledige og virksomhederne, så vi kan fastholde den positive udvikling og få så mange ledige som overhovedet muligt ind på arbejdsmarkedet, siger Edin Hajder.

På landsplan var der i juni 107.300 ledige, hvilket svarer til 3,9 procent af arbejdsstyrken. I Mariagerfjord Kommune var ledigheden 3,4 procent, hvilket er et fald på 0,2 procent i forhold samme periode sidste år.

Den laveste ledighed, Mariagerfjord Kommune har oplevet i nyere tid var i juli 2007, hvor kommunens ledighed lå på bare på 2,5 procent.

Ledigheden falder: Mariagerfjord nærmer sig niveauet fra før finanskrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce