- Jeg har aldrig været skræmt af at skulle dø; det er en naturlig del af livet, og det er nok sværere for de efterladte end for en selv. Jeg tror jo, at når jeg dør, sker der noget bedre, for da kommer jeg hjem til min himmelske far, hvor alt er godt, og der ikke er nogen lidelse, siger Simon Søvndal, der er opvokset i en indre missionsk familie, har en bror, der er præst i Sct. Pauls Kirke i Aarhus og selv læser teologi. Foto: Jens Thaysen

Simon har valgt en ensom tilværelse - som rejsende i lejrliv

28-årige Simon Søvndal er en nomade. Han er født i Vejle, opvokset i Slagelse, men har som voksen kun været stedfast af kortere varighed. Israel, Etiopien, Al Asad-basen i Irak og Camp Bastion i Afghanistan er krydset af på hans livs rute. For nylig gjorde han holdt i Aarhus, inden han fortsatte videre til Grønland.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Jeg møder jo her i Danmark gamle klassekammerater, der har uddannelse, er gift og har børn, men jeg er ikke ked af den vej, som mit eget liv har taget.
Simon Søvndal, rejsende
Simon Søvndal
Født den dag, hvor Berlinmuren faldt, 9. november 1989, i Vejle. Opvokset i Slagelse. Den yngste af seks søskende - to piger og fire drenge - hvor den ældste er 16 år ældre end Simon. Far var missionær for Indre Mission, indtil han blev bedemand - i dag på Lolland. Mor gik hjemme med børnene i 20 år, men tog derefter en pædagoguddannelse.Folkeskole, efterskole i 9. og 10. klasse, musikalsk grundkursus samt HF. Studerer nu teologi på Fjelhaug International University College Denmark i København som fjernstuderende.

På højskole i Israel og Børkop. Værnepligt som gardehusar.

Musikunderviser i Etiopien i 2013. Drev KFUM's soldaterhjem i Camp Bastion, Afghanistan, i foråret 2014 sammen med en kammerat. Drev KFUM's soldaterhjem på Al Asad-basen i Irak i foråret 2018 sammen med en anden kammerat.

Først volontør og nu fastansat som souschef på Sisimiut Sømandshjem i Grønland siden sommeren 2017.
Soldatens bøn
Gode Gud!Vær nær hos os,

der gør tjeneste i forsvaret.

Velsign vores arbejde

for fred og retfærdighed

mod splittelse og uret, grusomhed og vold.

Styrk vores kammeratskab og sammenhold,

og bevar os fra at svigte hinanden i nød og fare.

Vær med dem, der er sat til at lede og befale,

giv dem klarsyn og beslutsomhed

og omsorg for dem, de har ansvar for.

Jeg takker dig for mit land,

for familie og venner og alle, der holder af mig.

Kære Gud, jeg beder dig:

Bevar mig og mine nærmeste

fra sygdom, ulykke og alt ondt.

Vær hos mig, når jeg er truet

og gribes af angst for mit liv og helbred.

Lad mig få lov at vende tilbage

til min hverdag i god behold,

når min tjeneste er forbi.

Det beder jeg om i Jesu navn.

Amen
Annonce