Ordentlige politikere at stemme på næste gang


Ordentlige politikere at stemme på næste gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Der er mange måder at vurdere velfærd på. Vi, borgerne i Norddjurs, er nødt til at gøre det meget konkret i disse uger. Vi har hver især noget, der står os nært og er vigtigt - og som er truet af budget 2019.

Vi står lige midt i en kommunal forvaltnings- og kommunalpolitikers løb mod et uoverskueligt styrt ned i et snævert lokalpolitisk økonomisk defineret hul.

Det giver nærmest en alle-mod-alle-stemning. Sådan vil det jo være. Når krisen mærkes, så vender vi indad, passer på det, der er.

Konkret for mig er det forslagene om at fjerne en mulighed for et godt skoleskifte for en udskolingselev i mistrivsel samt at sende vores elever ud i busser for at fragte dem hen til "fjerne" skoler og ind i klasser på 28 elever - efter at deres fællesskaber i deres nuværende hverdag er brudt helt op.

Og disse forslag giver ikke engang udsigt til den mindste forbedring. Tværtimod.

Men overblik og værdier er faktisk det, vi har brug for.

Når jeg spørger vores politikere, hvorfor vi skal spare så hårdt og derved presse især vores svageste medborgere til væsentlige vanskeligere vilkår for et almindelig hverdagsliv, svarer de blot: "fordi vi skal".

Men vores samfund som hele er jo rigt. I disse dage fortælles der om en kommune, der overvejer at indføre hjælp til et dagligt bad for deres ældre, en anden kommune åbner et megaspændende kultur- og samværscenter, og vores finansminister siger jo, at det går godt i Danmark.

Så kan det jo ikke passe, at vores kommune skal tage det snævre, svære slæb alene og det inden for én valgperiode.

Jeg forstår godt, at I, vores selvvalgte politikere, gerne vil genvælges om lidt over tre år og derfor vil vise vejen med ansvarlighed mod genopretning.

Men den politiker, jeg vil stemme på, er en, der går højere op i værdierne og ansvaret for alle borgere. En politiker, der har indsigt og handlekraft til at prioritere klogt og menneskeligt bæredygtigt - også for os alle i næste budgetår. En politiker, der også har modet til ikke at lade sig spænde for en landsøkonomisk, politisk vogn og bare gør noget, "fordi det skal vi".

Kære kommunalpolitikere - vores valgte medborgere. I denne krisestemning kalder det på, at I er cool, kreative og ordentlige.

Og måske skal I også vise konduite og agere med en eller anden grad af civil ulydighed i forhold til, hvad en lokalpolitiker forventes at gøre, så jeres beslutninger ikke skader kortsigtet, dumt og unyttigt.

Ordentlige politikere at stemme på næste gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce