40 år i den samme bank - og med mod på endnu flere

Rådgiver Susan Schmidt har været ansat i Arbejdernes Landsbank i 40 år. Foto: Mathias Fredslund Hansen

40 år i den samme bank - og med mod på endnu flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådgiver Susan Schmidt i Arbejdernes Landsbank kender både kunderne og deres børn.

Når man som rådgiver Susan Schmidt har været ansat i samme bank i 40 år, kender man ikke blot virkelig mange af kunderne, men efterhånden også deres børn.

- Jeg kommer jo ud for at have med kunder at gøre, som jeg har lavet børneoparing for, konstaterer Susan Schmidt, der ikke har planer om at sige farvel til arbejdet lige med det første.

I dag består arbejdet dels i almindelig rådgivning, dels i rådgivning omkring pensionsopsparing - et område, hvor der jævnligt kommer nye regler til, og dem sætter Susan Schmidt sig naturligvis ind i. Sideløbende med de foreløbig 40 års virke i banken har hun desuden videreuddannet sig på forskellig måde.

Susan Schmidt er vokset op i Randers og gik på Nyvangsskolen, hvor hun tog en realeksamen efterfulgt af en nysproglig studentereksamen fra det daværende Randers Amtsgymnasium.

Efter at være blevet sikker på, at fremtiden skulle ligge i pengeinstitutverdenen, søgte Susan Schmidt elevstillinger flere steder. I første omgang uden held, så hun tilmeldte sig HH-uddannelsen på Handelsskolen. Men efter få uger ringede nu afdøde direktør Niels Nansen fra Arbejdernes Landsbank og spurgte, om hun stadig var intetesseret i en elevstilling.

Det var Susan Schmidt, så en fredag afleverede hun glad sine skolebøger for onsdag den 15. september 1978 at begyndte som bankelev. Dengang på modsat side af Østervold i forhold til bankens nuværende placering.

Sideløbende med det almindelige elevarbejde gik Susan Schmidt på regnskabskursus på Handelsskolen hver tirsdag aften.

Til skranken

Arbejdsforholdene i en bank var meget anderledes dengang.

- Vi havde en lang skranke, som kunderne ikke måtte gå ind bag, og det var yngste elev, der hele tiden skulle gå til skranken og betjene kunderne, husker Susan Schmidt.

Dengang blev der først skrevet i bankbogen af medarbejderen ved skranken. Bogen kom så hen til kassereren, der udbetalte de ønskede penge.

- Der var vist seks kasserere hos os dengang, fortæller Susan Schmidt.

Gennem de 40 år har der været fire direktører, nemlig foruden den allerede nævnte Niels Nansen også Per Lykke, Lars Møller, der stadig virker i banken, nu i Aarhus, og senest Jesper Stærmose.

- Ham kommer jeg nok ikke til at "slide op", mener Susan Schmidt, der kun har forladt sin arbejdsplads ved en enkelt lejlighed, nemlig da hun tidligere i år i nogle uger var udlånt til Arbejdernes Landsbank i Skive, hvor man havde et akut behov for assistance.

Ivrig løber

I fritiden er Susan Schmidt en både ivrig og dygtig løber. Så sent som forleden dag vandt hun kvindernes række i halvmaraton på Anholt, og den præstation har en helt særlig baggrund:

En skønne dag i 2016, da Susan Schmidt var ude at gå en tur i et sommerhusområde på Mols, snublede hun så uheldigt, at hun pådrog sig et kompliceret ankelbrud. Først efter, at hun havde råbt på hjælp i 20 minutter, kom der folk til stede, der kunne ringe 112, og efterfølgende gik der fire uger med benet i vejret og siden genoptræning.

Men - den seje kvinde havde besluttet, at ankelbrud eller ej - i 2018 ville hun igen løbe halvmaraton på Anholt, hvad hun har gjort før. Og sådan blev det. Endda som første kvinde over målstregen efter de 21.2 kilometer.

Tidligere har Susan Schmidt gennemført to helmaratonløb, begge i Hamborg.

Også i det daglige er Susan Schmidt en aktiv sportskvinde. Turen fra boligen på Orgelvej i Vorup til banken og retur tilbagelægges nemlig - i øvrigt via Den Blå Bro - på en mountainbike! Turen varer 12 minutter.

Ægtefællen hedder Finn Laursen. Han har arbejdet som tømrer i mange år, men er nu gået på efterløn. De to børn i ægteskabet er adopteret fra Sri Lanka. Datteren Kira er i et bofællesskab i Lene Bredahls Gade, mens sønnen Theis bor i Sjællandsgade og arbejder som landbrugsmedhjælper på en gård ved Læsten.

Arbejdernes Landsbank holder reception for Susan Schmidt fredag den 14. september fra kl. 14 til 16. Privat har jubilaren allerede fejret begivenheden ved at holde fest i dobbelt anledning. I juli fyldte hun nemlig 60 år.

40 år i den samme bank - og med mod på endnu flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce