Ny Randers Cimbria-spiller udtaget til landsholdssamling

Chris Nielsen har fået sin nye holdkammerat Rasmus Bach med sig ind i landsholdstruppen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Ny Randers Cimbria-spiller udtaget til landsholdssamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmus Bach er sammen med Chris Nielsen i disse dage på landsholdssamling frem mod torsdagens landskamp mod Hviderusland.

Randers: Randers Cimbria skriver i disse dage historie.

Det er nemlig første gang, at kronjyderne har to spillere udtaget til det danske landshold på samme tid.

Først blev holdets veteran Chris Nielsen udtaget for første gang siden 2011, og efterfølgende blev holdets nye spiller Rasmus Bach også udtaget til samlingen i rødt og hvidt frem mod kvalifikationskampen imod Hviderusland på torsdag.

Rasmus Bach er kommet til Randers Cimbria denne sommer fra collegebasket i USA, og det er ikke første gang, at han er udtaget til det danske landshold.

Tidligere på året var han udtaget til bruttotruppen til kampen mod Albanien, men han endte med at blive valgt fra til kampen.

- Ligesom tidligere på året er jeg nu udtaget til en bruttotrup på 16 mand. Den skal så skæres ned til 12 mand, som bliver en del af kamptruppen. Chris (Nielsen red.) er forholdsvis sikker på at komme blandt de 12 spillere, mens det er mere usikkert for mig. Men bare det at være med truppen er vildt fedt, siger Rasmus Bach til Randers Amtsavis.

- Man kan tydeligt mærke, at det er dygtige spillere, der er på det danske landshold. Det betyder også, at jeg lærer en masse ved at være med i bruttotruppen, hvor jeg træner med spillerne. Og samtidig er det også rigtig sjovt at være sammen med gutterne, fortæller han.

Kiggede på udlandet

Efter fem år i Fort Lewis College i USA vender Rasmus Bach tilbage til Danmark, hvor han har skrevet kontrakt med Randers Cimbria.

I første omgang troede pointguarden faktisk ikke, at han skulle spille i den danske basketliga.

- Min agent og jeg kiggede først på muligheder i Tyskland og Spanien, men efter grundige overvejelser rettede vi efterfølgende blikket mod Danmark. Jeg tror nemlig på, at jeg har bedst chance for at spille på landsholdet, hvis jeg spiller i den danske liga. Det er nemmere at blive set i Danmark, siger Rasmus Bach.

Den 23-årige pointguard håber at skiftet til Randers Cimbria kan give landskampe i fremtiden.

- Det har altid været en drøm for mig at spille på landsholdet mod de bedste spillere. Jeg har stadig rigtig meget hårdt arbejde foran mig. Jeg er stadig ung og kan lære en masse, men jeg er overbevist om, at Randers Cimbria er det rette skridt for mig i forhold til at få landskampe i fremtiden, slutter Rasmus Bach.

Ny Randers Cimbria-spiller udtaget til landsholdssamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce