Æresmedlem og ny formand i Zonen Randers

Æresmedlem og afgående formand Jørgen Gram er her fotograferet med den nye formand, Tom Larsen. Foto: Annelene Petersen

Æresmedlem og ny formand i Zonen Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stifter Jørgen Gram er hædret for sin indsats i landets største forening af sin art.

Stifteren af Randers-afdelingen af Zonens Venner, kaldet Zonen Randers, Jørgen Gram, er udnævnt til æresmedlem af foreningen, der med sine p.t. 48 medlemmer er den største af alle tilsvarende i Danmark.

Jørgen Gram har måttet træde tilbage som formand på grund af eftervirkninger af et alvorligt sygdomsforløb, som ramte ham 15. september sidste år. Selv om han er i stabil bedring, har Jørgen Gram vurderet, at han ikke har kræfter til at fortsætte arbejdet som formand. Han har heller ikke ønsket at forblive i bestyrelsen.

- Min holdning er, at har man først været formand, skal man ikke af hensyn til sin efterfølger være en del af bestyrelsen, forklarer Jørgen Gram, der har givet tilsagn om at hjælpe foreningen på forskellige måder, ikke mindst med hensyn til at rejse økonomiske midler.

Desuden har bestyrelsen tilkendegivet, at Jørgen Gram må kalde sig stationsleder i foreningens arbejde, hvilket blandt andet har baggrund i, at han ved en nytårsparade hos Falck i Ørsted forrige år fik overrakt en tidligere stationsleders kasket.

Zonen Randers er stiftet i foråret 2016.

Kranvognen

Et centralt punkt i arbejdet i Zonen Randers er renoveringen af en kranvogn fra 1960. To gange om måneden arbejder et hold på en lille halv snes medlemmer på at gøre kranvognen køreklar igen.

Kranvognen har indtil for nylig haft hjemsted på Falck-stationen i Ørsted, men den er afhændet til anden side, og derfor er vognen nu flyttet til Falcks store anlæg på Langvang i Randers. Der kører dog fortsat Falck-ambulancer ud fra Ørsted.

Hidtidig formand Jørgen Gram og hans afløser, Tom Larsen, understreger, at Falck har været en meget stor hjælp i arbejdet med at få den gamle kranvogn gjort klar igen, ligesom Nordea Fonden har vist sig velvillig, når det gjaldt om at finde penge til projektet.

På det allerseneste er endnu en kranvogn kommet til, så Zonen Randers nu råder over to.

Den nye formand

Den nye formand for Zonen Randers, Tom Larsen, er 71 år og boede i fødebyen Aalborg, til han var 11-12 år. Derefter foregik opvæksten i en lejlighed på adressen Sjællandsgade 24 i Randers, ikke langt fra Zone-Redningskorpsets daværende station.

Men det var gennem sin far, Tom Larsen havde fået interesse for Zonen. En bekendt til hans far arbejdede i Zonen, derefter i Falck.

Tom Larsens tidligt afdøde far var et usædvanligt menneske med flere facetter. I sine yngre dage var han chefdesigner hos modeskaberen Holger Blom og arbejdede her sammen med en anden kendt person i modeverdenen, Erik Mortensen.

I Aalborg drev Hugo Larsen firmaet Tilskæreren, men desuden havde han en helt særlig hobby, nemlig som dykker at holde sig længst muligt neddykket. Til det formål fik han fremstillet en beholder med gennemsigtigt plexiglas, fem meter dyb, og her søgte han - dog forgæves - at slå verdensrekorden på godt 23 timer. Men europæisk mester i længste neddykning blev han, og han optrådte mange steder, blandt andet i Tivoli Karolinelund.

Hans daværende udråber blev senere en kendt profil i Randers - Billy Alexis.

Tom Larsen er oprindelig købmandsuddannet hos O. F. Johansen, Hjersings Gl. Kaffeforretning, Men det blev til 30 år som repræsentant for kolonialvarer, vildt, lam og fjerkræ, Tom Larsen kom til at virke. Kunderne var blandt andet hoteller, sygehuse og plejehjem.

- Jeg har handlet med samtlige sygehuse i en linje nord for Vejle-Varde, fortæller Tom Larsen, der regner med, at han har kørt mindst 10 millioner kilometer på landevejene.

I dag er Tom Larsen stadig aktiv som sælger - nu gælder det drikken Nordic Mjød. Og han er altså nyslået formand for Zonen Randers, hvor han hidtil har været næstformand. Den post er nu overtaget af Ole Sørensen.

Kontakten

Kontakten til Zonen Randers gik for Tom Larsens vedkommende via landsformanden for Zone-Redningskorpsets Venner, advokat Frederik Madsen, Vanløse.

Tom Larsen opbevarer en scrapbog, som hans far omhyggeligt førte. Heri er der således avisudklip om den dramatiske ulykke i 1957, da tre jetjagere styrtede i Limfjorden. Her bistod Hugo Larsen med at bjærge de omkomne piloter, og en anden, der var involveret i arbejdet, var senere beredskabschef i Viborg Erik Kløve, der som mange bekendt oprindelig kommer fra Randers.

Frederik Madsen blev begejstret, da Tom Larsen fortalte om scrapbogen og fik udvirket, at dens indhold blev indskannet til brug for arbejdet i Zone-Redningskorpsets Venner.

Æresmedlem og ny formand i Zonen Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce