Et livligt 2019 på FDF Museet

Jean Seeberg ses her til venstre, da FDF Museets stifter, Børge Simonsen, blev udnævnt til æresmedlem. Privatfoto

Et livligt 2019 på FDF Museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt meget andet markeres 800-året for, at Dannebrog faldt ned fra himlen.

Lørdag 2. marts genåbner FDF Museet i Randers efter vinterpausen, og Jean Seeberg fra museet kan melde om, at et meget aktivt 2019 er i vente.

På museets første åbningsdag vises den første af en række udstillinger om FDF-kredse, der har været og stadig er i Randers.

FDF Randers 1. og 2. kreds var de første kredse i Randers, oprettet i henholdsvis 1907 og 1919, men den første udstilling vil handle om FDF Randers 3. kreds, der blev oprettet 7. april 1937 og nedlagt i 1973.

Årsagen er, at de to nævnte kredse stadig er aktive som henholdsvis FDF Randers 1-Hornbæk og Randers 2-Sct. Peders Sogn. Sidstnævnte kan i år fejre 100-års jubilæum.

FDF Randers 4. kreds og 5. kreds samt FDF-Skt. Andreas er også historie. Det samme gælder Ålum og Hald FDF, men der er også kommet nye aktive kredse til som FDF-Langå, Harridslev, Stevnstrup og Øster Bjerregrav med tilsammen næsten 500 medlemmer.

Ved den udstiling, der åbner lørdag 2. marts, vil der blive vist film og billeder fra museets store samling. En hel stue fra tidligere leder Niels Mostruo vises, og Jean Seeberg udtrykker håb om, at mange "gamle" fra 3. kreds vil møde op og udveksle minder. Men i øvrigt er alle velkomne.

Billedet her fra 1965 viser en patrulje fra FDF Randers 3. kreds på vej til weekendlejr ved Langå. Privatfoto
Billedet her fra 1965 viser en patrulje fra FDF Randers 3. kreds på vej til weekendlejr ved Langå. Privatfoto

Nyt på museet

Som noget nyt mødes FDF Museets Venner, stiftet ved museets 30 års jubilæum sidste år, til fælles træf den sidste tirsdag i hver måned. Det vil sige første gang tirsdag 26. februar fra klokken 10 til 12.

Denne nye forening ser meget gerne flere medlemmer, og alle interesserede er velkomne til at møde op på museet den nævnte første mødedag.

Senere i år bliver der en udstilling i forbindelse med 100-året for Randers FDFs første lejr, Stavnsborg, på Djursland, dens afløser, Fjeldholmlejren, Skovhuset i Østrup Skov og de øvrige lejre, der har været og stadig findes i tilknytning til FDF.

I forbindelse med, at det den 15. juni er 800 år siden, Dannebrog efter overleveringen dalede ned fra himlen i Lyndanise i Estland, vil museets mange smukke faner blive vist frem.

- Museet ser også frem til, som ved tidligere år, at mange af de aktive FDF-kredse møder op og holder patruljemøder på museet. Man kontakter bare museet, der så skræddersyer et program, der passer til klassetrin og -alder, siger Jean Seeberg.

FDF Museet holder som bekendt til i lokaler oven Randers Kloster på adressen Blegdammen 3. Efter 2. marts er der åbent hver lørdag fra klokken 10 til 12, og entreen er gratis.

Et livligt 2019 på FDF Museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce