Et skulderklap af de helt store

Her er det fremragende foto, som bringes i National Geographic. Foto: Peter Nielsen
Foto: Peter L. Nielsen

Et skulderklap af de helt store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærefuldt. Peter Nielsen fra Venstrehaandsarbejde.com har leveret et bærende foto til det verdenskendte magasin National Geographic.

En årelang drøm, som deles af snart sagt alle andre verdens fotografer, er gået i opfyldelse for randrusianeren Peter Nielsen, 31 år.

Peter Nielsen er særdeles glad for at være repræsenteret i National Geographic. Foto: Venstrehaandsarbejde.com
Peter Nielsen er særdeles glad for at være repræsenteret i National Geographic. Foto: Venstrehaandsarbejde.com
Foto: Peter L. Nielsen

Peter Nielsen har nemlig fået et billede optaget i den spanske udgave af det internationalt anerkendte magasin National Geographic - tilmed, hvad man i fagsproget kalder et bærende billede. Det udgør den fotomæssige indgang til en række specialsider om Danmark og viser et panorama over København taget en oktoberdag i 2013, da Peter Nielsen var i hovedstaden i anden sammenhæng.

Peter Nielsen blev opmærksom på, at han med sit kamera kunne indfange en stor del af København med voldene i smukke efterårsfarver og fortæller, at han gjorde billedet færdigt på ganske få minutter.

»Jeg var selv godt tilfreds med billedet, som viste en side af København, som jeg ikke ser ofte«, fortæller Peter Nielsen.

Billedet blev lagt ud på nettet, og en skønne dag blev Peter Nielsen kontaktet af National Geographics spanske redaktion, som måske - måske ikke - kunne bruge det som illustration til en artikel om København.

Peter Nielsen ventede spændt et par uger, for ingen havde jo lovet ham noget. Så meget større var glæden, da han så sit billede anvendt i den fornemme opsætning og naturligvis med hans navn anført.

»For mig står National Geographic som det største, man kan nå inden for fotografi. Bladet har siden 1888 været bannerfører for seriøs journalistik med fokus på flotte og banebrydende billedreportager«, siger Peter Nielsen.

Et af randersfotografens forbilleder er Joe McNally, som netop er blevet kendt for sit arbejde for National Geographic.

»Der er ingen tvivl - National Geographic er det ultimative sted at få offentliggjort sine billeder«, slår Peter Nielsen fast.

Magasinet udkommer på 36 sprog og er det mest udbredte digitale magasin i USA.

Peter Nielsen er tidligere hædret for sine billeder. I 2009 vandt han således Danmarks største musikfotokonkurrence, Gaffa Photo Award, for årets bedste live-foto.

Peter Nielsen fotograferer ved mange koncerter i løbet af et år, mellem 150 og 170 bliver det til. Læsere af denne avis har kunnet glæde sig over billeder fra Grøn Koncert i Randers fra Peter Nielsen og hans Venstrehaandsarbejde.com.

Navnet venstrehåndsarbejde forbindes jo normalt med noget, man ikke tager helt højtideligt.

Sådan er det nu ikke med Peter Nielsen og hans firma. Navnet blev til, fordi det ikke blot skulle hedde »Nielsens Foto« eller noget i den retning - og rent faktisk er Peter Nielsen selv venstrehåndet!

Musikeren Peter Nielsen - fotografen er nemlig kreativ på mere end én måde - spiller dog guitar, som var han højrehåndet. Peter Nielsen spiller også klaver.

Den dygtige fotograf er født og opvokset i Randers. Efter Tirsdalens Skole og Randers Realskole tog Peter Nielsen en matematisk studentereksamen fra Randers Statsskole og uddannede sig derefter til markedsøkonom.

I en længere årrække var Peter Nielsen ansat i kommunikationsafdelingen i VIA University College, først i Viborg, derpå i Horsens og senest i Skejby.

Netop kommunikation, her i høj grad kombineret med talentet for at fotografere og optage videoer, er, hvad Peter Nielsen gerne igen vil arbejde med. Og ellers løser han mange andre opgaver - portrætter, modelfotos, bryllupsfotos er nogle af dem.

Et skulderklap af de helt store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce