Farvel til Dansk Metal og goddag til Socialdemokratiet

Henrik Leth stopper efter 28 år i Dansk Metal. Foto: Ole Jakobsen

Farvel til Dansk Metal og goddag til Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Leth stiller op for Socialdemokratiet ved kommunalvalget.

Efter 28 års ansættelse ved Dansk Metal stopper Henrik Leth med udgangen af december, præcis som han bebudede, da han i 2013 havde 25 års jubilæum som ansat. Den 21. december fylder han 65 år og når dermed den grænse, han selv havde sat.

Henrik Leth slutter på posten som næstformand i Metal Østjylland og ser med tilfredshed tilbage på den strukturændring, som trådte i kraft 1. januar 2015. Indtil da var han formand for Metal Randers og er glad for, at der stadig er et kontor i Randers efter fusionen med Metal i Grenaa og Aarhus.

- Metal Østjylland har en størrelse og et dækningsområde, der matcher området, hvor medlemmerne arbejder, siger Henrik Leth. Medlemstallet ligger omring 10.000.

Uddannelse har altid ligget Henrik Leth på sinde, og han er selv gået forrest, når nye muligheder har budt sig:

- Kun ved en massiv og vedvarende satsning på uddannelse kan den frygt, som mange har for fremtiden, overvindes. Når man frygter for sit job og sin fremtid, bliver man let et offer for propagandaen for den nationalistiske populisme. Ligesom en forsikring er obligatorisk, når man har en bil, burde uddannelse og opkvalificering være obligatorisk for alle i arbejde. Uddannelse skal være et oplagt valg ved ledighed og i job, mener Henrik Leth.

Selv har han uddannet sig, både under en kort periode som ledig og senere som værende i job.

Her er Henrik Leth i rollen som fluefisker. Privatfoto
Her er Henrik Leth i rollen som fluefisker. Privatfoto

Randers siden 1976

Bagersønnen fra Frederiksberg kom til Randers i 1967 med en uddannelse som automekaniker som ballast.

Han fik ansættelse hos FDM på Grenåvej og blev på et tidspunkt tillidsmand her. Da FDM skulle spare, blev Henrik Leth kortvarigt ledig, men han brugte perioden til at uddanne sig. Med hjælp fra fagforeningen skiftede Henrik Leth branche og lærte sig opstilling og produktion af CNC-styrede værktøjsmaskiner, hvilket førte til, at han i 1985 blev ansat på Maskinfabrikken Gerni som industritekniker. Også her blev han tillidsmand.

Fra 1988 og 10 år frem var Henrik Leth faglig sekretær i Metal Randers. Den 1. maj 1998 - den dag, en storkonflikt på arbejdsmarkedet brød ud - tiltrådte han som formand for Metal Randers. Siden strukturændringen 1. januar 2015 har Henrik Leth været næstformand i Metal Østjylland.

Sideløbende med det daglige arbejde har Henrik Leth haft en række tillidsposter, hvoraf flere fortsætter endnu en længere tid, fordi de falder sammen med den kommunale valgperiode.

Således er Henrik Leth næstformand for Tradiums bestyrelse. Han er medlem af RAR, Regionale Arbejdsmarkeds Råd, udpeget af LO og tillige medlem af LAR, lokale Arbejdsmarkeds Råd. Han er medlem af lokalrådet ved Arbejdernes Landsbank i Randers, kasserer i Radio Randers og medlem af bestyrelsen for Socialdemokratiet i Randers Nord. Samt diktator!

Boligforeningen

Titlen diktator har Henrik Leth som formand for bestyrelsen i Andelsboligforeningen Fiskergården 2. Der var på en generalforsamling ingen, der ville være formand.

- Jeg indvilgede, hvis jeg kunne blive diktator, fortæller Henrik Leth med et glimt i øjet og en forsikring om, at arbejdet i bestyrelsen går ganske udmærket.

Når der nu snart bliver mere fritid, går Henrik Leth også ind i lokalpolitik, idet han har sagt ja til at opstillet for Socialdemokratiet ved næste byrådsvalg. Hidtil har han takket nej.

Henrik Leth stopper med udgangen af december, og det ligger fast, at de første tre måneder af det nye år skal tilbringes hos hans datter og hendes familie, som efter at have drevet café i Sidney, Australien, nu ser sig om efter noget lignende på Nordøen i New Zealand. Et internationalt kørekort er erhvervet, så Henrik Leth og hustruen kan køre rundt på både Nord- og Sydøen.

Fluefiskeriet

Da Henrik Leth i 1976 skulle finde ud af, hvor det var godt at få job, når han samtidig ville dyrke sin interesse for fluefiskeri, vandt Randers, og interessen bliver ikke mindre intens i fremtiden.

Allerede nu har Henrik Leth som tidligere omtalt skrevet flere e-bøger om fluefiskeri. Hans hjemmeside, som hedder brakvand.dk, har mange besøgende, som kan følge gode råd og dele Henrik Leths glæde ved at fiske. Til sommer skal han i et par måneder virke som guide ved Rena Fiskecamp i Norge, og han vil fortsætte sin kursusvirksomhed på fiskeriområdet.

Desuden regner Henrik Leth med at bistå en lokal producent af pontonbåde med markedsføring. Han sejler selv i en båd fra denne producent.

En gammel interesse for at fotografere bliver taget op, og det samme gælder bagning - Henrik Leth er jo ikke for ingenting søn af en bagermester. Så der vil blive bagt rugbrød efter gammel - og tidkrævende - opskrift i hjemmet på Skytten i Helsted.

Hustruen hedder Lene Mühlendorp. Hun er netop gået på pension fra en stilling som kontorleder på Daka ved Assentoft.

Henrik Leth er far til to døtre. Nina er kunstner og bor i Hillerød, mens det er Camilla, der nu bor i New Zealand. Fem børnebørn suppleres med syv hos hustruen, der er mor til tre.

Reception

Metal Østjylland tager afsked med Henrik Leth ved en reception på adressen Lucernevej 77, Randers, tirsdag 13. december fra kl. 13 til 17.

Billeder:

Henrik Leth stopper efter 28 år i Dansk Metal. Foto: Ole Jakobsen

Her en Henrik Leth i rollen som fluefisker. Privatfoto.

Farvel til Dansk Metal og goddag til Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce