Farvel til landets måske største Randers FC-fan

Selv om Flemming Lind Arpe boede i Hørsholm, var han en af de mest trofaste fans af Randers FC. Billedet er fra 2007. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Farvel til landets måske største Randers FC-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Ib Rasmussen har vi på vegne af Frejas Fodboldvenner og Randers FC modtaget følgende mindeord om Flemming Lind Arpe:

Hvis man en lørdag morgen tager fra Hørsholm, tøffer afsted i en bus i den københavnske morgentrafik sådan cirka 26 km, inden man rammer Københavns Hovedbanegård, stiger ombord i et Intercity-tog, kører 336 km til Randers Station, går 1 km til Hotel Randers, får sig en god nattesøvn inden man dagen efter går 2 km fra hotellet til Randers Stadion, overværer 2 gange 45 minutters fodboldkamp - ja så har man faktisk bevæget sig 365 km for at se sit yndlingshold Randers FC spille.

Og så skal man jo efter kampens afslutning tilbagelægge den samme distance for igen at være hjemme i vante omgivelser i 2970 Hørsholm. I alt rundt regnet 730 kilometers transport for at se 22 spillere rende rundt efter en læderkugle på en græsmark i Randers. Når man gør netop dét, kan man vist kun betegnes som en meget stor fodboldfan.

Når man så oven i købet gør det samme henved 15-20 gange om året, må man siges at være en inkarneret super Randers FC-fan, der ofrer noget nær alt for at følge sit hold. Og hvis man med et par enkelte undtagelser har gjort det samme år ud og år ind siden 1972 - ja, så findes der vist ingen dækkende betegnelse for den dedikation, den kærlighed, den omsorg et menneske kan have for sin hjerteklub.

Dette dedikerede, kærlige og omsorgsfulde menneske er ikke længere blandt os. I en alder af 78 år sov Flemming Arpe stille ind langfredag.

Skønt bosiddende i Nordsjælland i hovedparten af sit lange liv, viede Flemming Arpe store dele af sit liv til Randers FC, helt frem til det tidspunkt sidste år, hvor helbredet satte sine begrænsninger for de lange ture tværs igennem landet.

Og før der overhovedet var noget, der hed Randers FC, fik forgængeren Randers Freja også Flemming Arpes udelte opmærksomhed. Det var naturligvis ikke alle hjemmekampene, han overværede igennem så mange år. Men det var tæt på, og billedet og beregningerne anskueliggør ganske godt, hvor meget fodbolden og Randers fyldte i Flemming Arpes sind.

Han overværede naturligvis også stort set alle kampe i København og på det meste af Sjælland, når randrusianerne spillede på udebane. Men han påtog sig også officielle pligter for klubben. Når ikke-europæiske spillere ankom til Københavns Lufthavn i Kastrup - og det var dengang en sjældenhed i dansk fodbold, men begyndte så småt i 80'erne - sørgede han for, at de blev behørigt ledsaget til Randers, så de hurtigst muligt kunne begynde træningen. Og ofte fungerede han som "scout", som det hedder i vore dage, når formen hos kommende modstandere skulle tjekkes.

Men det var i Randers, vi lærte Flemming at kende. Og på Hotel Randers kendte de ham også særdeles godt. Lige så trofast han kom til hjemmekampene, lige så trofast boede han på det samme værelse på provinsens nok bedste hotel. Hjemmekamp efter hjemmekamp, år efter år.

Flemming Lind Arpe blev født i Silkeborg i 1940. Flemmings far gjorde karriere inden for de danske privatbaner og via Varde og Horsens flyttede familien i 1957 til Randers, hvor faderen blev direktør for "Hadsund Peter", den legendariske privatbane mellem Randers og Hadsund.

Randers Freja blev om noget omdrejningspunktet for Flemmings liv i Randers. Den aktive karriere på fodboldbanen blev dog hurtigt afløst af en ægte kærlighed til fodbolden som tilskuer. Men der blev også plads til både civil og privat karriere. Førstnævnte førte ham til en officersuddannelse hos Civilforsvaret, og i 1973 blev han ansat i Civilforsvarsstyrelsen i København. Hørsholm blev den nordsjællandske by, der i de efterfølgende 45 år dannede den familiemæssige ramme, der ud over giftemålet med Karin også bestod af børnene Jesper (født 1975) og Louise (født 1977).

Flemming gjorde hurtigt karriere inden for Civilforsvaret - i dag kendt som Beredskabskorpset - hvor han opnåede den næsthøjeste rang, Brigadechef. Det landsdækkende varslingssystem, der traditionelt testes den første onsdag hvert år var Flemmings fortjeneste. Karrieren inden for Beredskabsstyrelsen/-korpset afstedkom senere hen så flotte anerkendelser som Ridder af Dannebrog og Ridder af 1. grad for en lang og tro statslig tjeneste.

Trods flytningen til det københavnske var det hverken B1903, KB, AB eller hvad nu datidens storklubber i hovedstaden hed, der vandt Flemmings fodboldhjerte. Det var for altid forankret i Randers og ikke mindst i støtteforeningen Randers Frejas Fodboldvenner, hvor han igennem en årrække var meget aktiv siden 1982.

Da Randers FC blev stiftet i 2003 støttede han den nye klub med at blive sponsor, således at han flittigt kunne bruge sit VIP kort i årene derefter. Faktisk var der hele sæsoner, hvor han ikke forsømte en eneste lejlighed for rundt regnet hver anden weekend at tage den lange tur fra Hørsholm til Randers.

Kærligheden til både fodbolden og byen udtrykkes ikke kun gennem hans trofaste ture til Randers FCs hjemmekamp - helt frem til sin nylige død abonnerede han fast på Randers Amtsavis, så han kunne holde et vågent øje med, hvad der foregik af ting og sager i hjembyen. Og det hændte da også ofte, at han blandede sig i debatten med adskillige læserbreve til lokalavisen. Om dette og hint, men mest om fodbolden. Ikke mindst at man skulle fortsætte med at bakke holdet op i de uundgåelige trængselstider.

For sådan var Flemming. Altid humørfuld og positiv. Stor indsigt i mennesker. Stort socialt hjerte. Satte pris på klassiske dyder som arbejdsomhed, punktlighed og retfærdighed. Og naturligvis på fodbolden.

Frejas Fodboldvenner, Randers FC og Randers Stadion bliver aldrig det samme uden Flemming Arpe.

Æret være hans minde

Farvel til landets måske største Randers FC-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce