Hos Combi-System tilpasser man sig


Hos Combi-System tilpasser man sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaver Hans Larsen fylder 50 år og markerer også virksomhedens jubilæum.

Som så mange andre danske virksomheder er Combi-System AS i Randers udsat for international konkurrence. Men virksomheden på Slåenvej kan noget, andre ikke kan, nemlig tilpasse sig kundernes individuelle ønsker.

- Det kan godt være, at en virksomhed i Østen kan fremstille en standardvare billigere, end vi kan. Til gengæld kan vi for samme pris producere netop den løsning, som kunden ønsker, fortæller indehaveren gennem de seneste seks år, Hans Larsen.

Torsdag den 12. januar fylder Hans Larsen 50 år, og fredag den 13. januar markerer han sammen med sin runde fødselsdag, at Combi-System blev grundlagt for nu 25 år siden af fabrikant Jørgen Mikkelsen. Han bor nu i København.

Hans Larsen kom til verden i Helsingør, men i forbindelse med, at hans far, professor emeritus i geologi ved Aarhus Universitet Gunnar Larsen, blev ansat ved universitetet, flyttede familien først til Løgsten-Skødstrup området, siden til Begtrup, så det blev i Molsskolen i Knebel, Hans Larsen kom til at gå i skole i ni år.

 

Udlært som klejnsmed

I en ung alder kom Hans Larsen i lære som klejnsmed i en virksomhed på Mols og uddannede sig derefter til teknisk assistent i Grenaa. Jobmulighederne var ikke gode dengang, så Hans Larsen fortsatte med at uddanne sig, nu til maskintekniker på Randers Tekniske Skole.

I de følgende år havde Hans Larsen ansættelse en række forskellige steder og skiftede undervejs også branche. Han arbejdede således hos Varo Specialmaskiner i Hornslet og hos ABC Pejse i Hørning ved Aarhus, inden har tilbragte otte år som driftsleder ved Scandinavisk Tobaks Compagni i Aarhus, hvor man fremstillede kendte cigarmærker som Advokat og Manne.

Efter endnu et par ansættelser fandt Hans Larsen tiden inde til at blive selvstændig og købte Combi-System i Randers for seks år siden.

Dengang var der halvanden mand i produktionen og en enkelt ansat på kontoret. I dag er der 14, og man søger nummer 15.

Combi-System AS fremstiller alle former for stålskabe, men også cykelstativer, "huse" til supermarkedernes kundevogne til meget andet. Karakteristisk er det, at har en kunde et ønske, så opfyldes det.

Og man følger godt op på den rivende udvikling i samfundet. I et velassorteret showroom kan man således se stålskabe til skoler, der har indbygget stik, så elevernes mobiltelefoner kan blive ladet op! Men i øvrigt skal virksomhedens nærmest unikke formåen ikke omtales yderligere i denne omgang.

 

Censor

Hans Larsen er meget optaget af at have en varieret arbejdskraft - faglærte og ufaglærte, danskere og ikke etnisk danskere, og han kan uddanne klejnsmede på Combi-System.

Uddannelse er en hjertesag for Hans Larsen, der selv har gennemført en diplomuddannelse i ledelse og en HD i økonomi. Han virker i dag som censor ved eksaminer for produktionsteknologer og teknisk designere ved Tradium og Erhvervsakademiet Dania.

En pæn del af fritiden bruger Hans Larsen i Kronjyllands Jagtforening. Han er kasserer i hundeafdelingen og selv aktiv jæger, hjulpet af et par springer spaniels.

Privatlive deles med hustruen Helle, der er ansat på kontoret ved Jobcenter Randers. I huset på Højvangsvej bor desuden datteren Sophie, 17 år og elev på HTX.

Hans Larsen smiler, for han kender godt spørgsmålet:

- Hvad sagde geologiprofessoren til, at sønnen ikke ville være akademiker, men håndværker?

- Ikke noget. Det var intet problem for ham, fortæller Hans Larsen.

Hans Larsen er yngst af fire børn, der gik meget forskellige veje. Ældste bror blev højskoleforstander, storesøsteren studerede kemi, og en anden storebror har været i delvis samme branche som yngste skud, idet han i mange år har arbejdet på Sabroe i Aarhus.

De to mærkedage markeres fredag den 13. januar fra kl. 13 til 16 på adressen Slåenvej 2F, Randers.

Hos Combi-System tilpasser man sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce