Inger Stilling Pedersen er død


Inger Stilling Pedersen er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere folketingsmedlem Inger Stilling Pedersen, Kristrup, er død, 87 år. 

Inger Stilling Pedersen var i den seneste tid ramt af svær sygdom. Hun døde på Hospice Randers efter kun et døgns indlæggelse.

Inger Stilling Pedersen var født i Pindstrup og uddannede sig til lærer på  Aarhus Seminarium, hvorfra hun dimitterede i 1961. Gennem en årrække var hun ansat som lærer på Nyvangsskolen i Randers, men ved dannelsen af Kristeligt Folkeparti i 1970 fattede hun stor interesse for politisk arbejde og blev valgt ind i Folketinget ved jordskredsvalget i 1973. Inger Stilling Pedersen blev ikke genvalgt ved valget i 1979, men kom i Folketinget igen i 1984 og nåede sammenlagt at være medlem i 16 år.

Det var ikke mindst områder som prostitution, børnepornografi, alkoholmisbrug og dødskriteriet, Inger Stilling Pedersen under stor respekt arbejdede med. Hun var en stærk fortaler for at give slægtninge til døende plejeorlov og lige så stærk modstander af, at homoseksuelle kan få papir på deres forhold.

Også på det lokale plan var Inger Stilling Pedersen meget aktiv. Hun var således medlem af Kristrup Menighedsråd i to perioder og medlem af Randers Kommunes Ældreråd.

Også i Grænseforeningen var Inger Stilling Pedersen meget aktiv, både lokalt og på landsplan. Således var hun i flere år medlem af hovedbestyrelsen.

Privat gik Inger Stilling Pedersen meget op i at holde haven i fineste stand.

Inger Stilling Pedersen var Ridder af Dannebrogordenen.

I en sen alder blev Inger Stilling Pedersen gift med enkemand Harald Knudsen Engholm, som hun mistede i 2013. De nåede trods alt en længere årrække sammen, idet de ville kunne have fejret sølvbryllup til efteråret.

Inger Stilling Pedersen var barnløs, men efterlader sig niecer og kusiner, og hun overleves desuden af to søstre og en bror.

Inger Stilling Pedersen er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce