Karsten Pultz i nyt angreb på evolutionsteorien

Karsten Pultz har netop sendt sin anden bog på markedet. Arkivfoto: Annelene Petersen

Karsten Pultz i nyt angreb på evolutionsteorien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Komponisten og forfatteren fra Grund er aktuel med endnu en bog.

Randers: Foranlediget af, at biskoppen i Haderslev, Marianne Christiansen, for en tid siden følte sig kaldet til at anbefale en lokal sognepræst, Mads J. Jakobsen, at modtage undervisning, fordi han i et kirkeblad havde angrebet evolutionsteorien - populært skrevet Darwins lære om arternes udvikling - har komponist og forfatter Karsten Pultz, Grund, skrevet en kronik i Kristeligt Dagblad, hvori han beder om at få saglighed ind i debatten om tro og evolution.

Hans egen klare afstandtagen til evolutionsteorien kom allerede for tre år siden til udtryk i bogen "Exit Evolution" og gentages i en helt ny bog fra Karsten Pultz med titlen "Materialismens død".

I kronikken takker Karsten Pultz de to nævnte for at have sat gang i en debat, han selv har ventet på i adskillige år og bebrejder på en måde ikke biskoppen i det syn, hun har, fordi det svarer til, hvad han selv havde, indtil han var 37 år. Karsten Pultz er i dag 51 år.

For disse 14 år siden skulle Karsten Pultz begynde at undervise sine og hustruen Kirstens tre børn hjemme under opsyn fra Auning Skole. Han var - og er - en grundigt arbejdende mand. Så han forberedte sig blandt andet ved at læse en bog af amerikaneren Stephen C. Meyer. Den var kritisk overfor evolutionsteorien.

- Jeg læste bogen tre gange - og var rasende, for jeg var blevet løjet for i skolen og i fjernsynet, forklarer Karsten Pultz.

Han var nemlig vokset op med en tro på, at verden var skabt som beskrevet af Darwin. Men gradvis kom Karsten Pulz frem til noget helt andet:

- I dag er familien "voldsomt kristen", som han selv siger.

Med familien menes foruden hustruen også også de tre børn, der alle gennemførte hjemmeundervisning til og med 9. klassetrin, og som i dag i forskellige sammenhænge praktiserer deres kristne tro.

Ensidighed

Karsten Pultz er, sit forekommende væsen til trods, skarp, når han taler om den ensidighed, han mener den kristne tro er udsat for i sammenligning med evolutionsterorien. Ikke mindst i akademiske kredse og allermest blandt biologer.

Men nok lidt opsigtsvækkende mener Karsten Pultz også, at langt de fleste præster i den danske folkekirke støtter evolutionsteorien. Og tager man et kig på de såkaldt sociale medier, er det tankevækkende, at selveste Gyldendal lader skrive, at "evolutionslæren er central i den moderne biologi, hvor den har haft enestående succes med at skabe sammenhæng mellem de forskellige fagdiscipliner".

Karsten Pultz argumenterer i "Exit Evolution" for, at det er lige så videnskabeligt at tro på, at verden er skabt ved en intelligent kraft. Han - og hans store internationale netværk - anser intelligent design for at være en konkurrerende hypotese til evolution.

Med i netværket er også danske præster og andre fra den teologiske verden.

Til bladet "Udfordringen" har Karsten Pultz direkte sagt, at evolutionslæren er blevet en religion for ateister. Her over for står hans syn på intelligent design og en kristen overbevisning.

I sin nye bog skriver Karsten Pultz blandt andet:

- Det er mit mål med denne bog at ramme en pæl gennem den forestilling, at videnskab og tro er hinandens fjender. Jeg vil ... demonstrere, at Gud ikke er død, men at der simpelhen er folk, der gør sig store bestræbelser på at overbevise os om, at det forholder sig sådan.

Spredt familie

I en årrække kunne familien Pultz engageres til koncerter i kirker med Kirsten Pultz på klaver - hun er til daglig organist ved kirkerne i Essenbæk, Årslev, Virring og Hørning - Karsten Pultz på trompet, sønnen Frederik på trombone, Jakob på guitar og trompet samt Benedicte på valdhorn.

Nu er Frederik, der i øvrigt er kirkesanger i de før nævnte fire kirker, og hans kone flyttet til et sted mellem Hobro og Mariager og har i december gjort Kirsten og Karsten Pultz til bedsteforældre. Jakob er aktiv i kirkelige sammenhænge i Aalborg, mens Benedicte er elev på Mariager Højskole. Her har også hendes storebrødre været elever. De tre børn er henholdsvis 23, 21 og 19 år.

Karsten Pultz er på det rene med, at hans klare holdninger kan give dønninger.

- Men jeg er ikke bange for en åben debat, siger han.

Både "Exit Evolution" og "Materialismens død" er udkommet på Udfordringens Forlag. Førstnævnte bog er trykt i andet oplag.

Karsten Pultz i nyt angreb på evolutionsteorien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce