Kulturmedarbejder bliver ny efterskoleforstander

Anne-Marie Fledelius kommer fra et arbejde som arrangements- og kulturkonsulent i Viborg og glæder sig til at starte som forstander på Østerskov Efterskole næste år. Privatfoto

Kulturmedarbejder bliver ny efterskoleforstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den erfarne kulturmedarbejder fra Viborg, Anne-Marie Fledelius, begynder 1. februar som ny forstander på Østerskov Efterskole i Hobro.

Anne-Marie Fledelius fra Viborg bliver ny forstander Østerskov Efterskole i Hobro.

Anne-Marie Fledelius har i årevis etableret kulturarrangementer for børn og unge i Viborg, været hovedkoordinator for Viborgs årlige kulturuge for børn, "Snapsting for børn", og har siden 2001 arbejdet med at planlægge og koordinere kulturindsatser i Viborg Kommune.

Hun er også bestyrelsesformand for foreningen "Hvolris Venner".

Østerskov Efterskole startede i 2006 som verdens første rollespilsskole. Skolen har siden udviklet en helt unik undervisningsform baseret på læringsrollespil og spilbaseret læring.

Vokser med rollespil

Kulturen er hjerteblod for Anne-Marie Fledelius, der gennem sit arbejde har set, hvordan kultur og spændende formidling kan være med til at skabe entusiasme og begejstring hos de børn og unge, der beskæftiger sig med det.

- Jeg har oplevet, hvordan børn og unge vokser gevaldigt ved at få roller med ansvar. Da vi holdt halloween i Viborg, hvilket dybest set var rollespil, kunne jeg se på de unge aktører fra produktionsskolen, hvor meget de voksede med opgaven. Når man går ind i en rolle, giver det de unge rum til at træde ved siden af deres normale liv og få det afbræk, der gør, at de kan prøve sig selv af. Det rykker de sig af, siger Anne-Marie Fledelius i en pressemeddelelse.

Hendes store indsats for Viborgs kulturliv blev også hædret i sommeren 2017, hvor hun modtog "Kulturprinsens og Nordea-fondens børnekulturpris på 10.000 kroner".

Anne-Marie Fledelius starter på Østerskov Efterskole 1. februar. Det første stykke tid som forstander kommer til at gå med at stikke fingeren i jorden og lære Østerskov Efterskole at kende.

- Jeg vil bruge det første lange stykke tid på at komme ind under huden på Østerskov. Jeg har ingen respekt for folk, der kommer ind et nyt sted og prøver at ændre ting, som de ikke forstår. Så det første stykke tid vil jeg prøve på at forstå både skolen, de ansatte, eleverne og det omkringliggende rollespilsmiljø, siger Anne-Marie Fledelius.

Kulturmedarbejder bliver ny efterskoleforstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce