Lars Ulrik Thomsen skriver bog på engelsk

Nu udgiver Lars Ulrik Thomsen en bog på engelsk. Privatfoto

Lars Ulrik Thomsen skriver bog på engelsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere randrusianer håber at komme i kontakt med et større publikum.

Esbjerg/Randers: Hidtil har den flittige forfatter Lars Ulrik Thomsen med rødder i Randers udgivet sine efterhånden talrige bøger på dansk. Men den 1. marts udkommer hans nyeste værk, "Figthing for peace and socialism", og som titlen antyder, er den skrevet på engelsk.

Lars Ulrik Thomsen, der i de seneste mange år har boet i Esbjerg, begrunder valget af engelsk som bogens sprog, at han dermed håber at nå ud til en større kreds af læsere, end han har kunnet nå i Danmark.

Selv siger Lars Ulrik Thomsen om den nye bog:

- Bogen er en gammel drøm om at skildre den historiske udvikling, og på en anden måde, end det normalt sker. Hovedvægten ligger på at vise lovmæssighederne i samfundsudviklingen, og hvordan udviklingen sker uafhængigt af den personlige vilje, som vi normalt får indtryk af.

Lars Ulrik Thomsen anfører, at det, der bestemmer historiens gang, er de behov, der opstår som følge af industriens udvikling og forandringer i ejendomsforholdene.

Bogen indledes med at skildre, hvordan fremtrædende videnskabsfolk som Niels Bohr og Albert Einstein fik afgørende indflydelse på vores tænkning, og, mener forfatteren, i en form, der svækkede forståelsen for de nye opdagelser inden for naturvidenskaben.

Specielt hvad angår Niels Bohr behandles spørgsmålet i et kapitel med overskriften "Niels Bohr og hans erkendelsesteori".

Lenin på forsiden

Lars Ulrik Thomsen har aldrig lagt skjul på, at han er kommunist, og bogens forside viser da også Lenin, den primære skikkelse bag oktoberrevolutionen i den senere Sovjetunion, på et maleri af kunstneren Diego Rivera.

En del af bogens indhold er artikler, som Lars Ulrik Thomsen har fået bragt i det engelske tidsskrift "Communist Review", i hvis redaktionskomité har han haft plads siden 2015. Der er dog også andre kilder, blandt andet en redigeret artikel fra avisen Arbejderen tilbage i 2016.

Bogens redaktion er sluttet så sent som i januar i år. Bogen slutter med en epilog, der giver en beskrivelse af de vigtigste forandringer i samfundet gennem det 20. og det 21. århundrede, som Lars Ulrik Thomsen ser dem.

Lars Ulrik Thomsen skriver bog på engelsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce