Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Mad og Vin bliver til Café Konrad

Susanne Brøndum ændrer sin restaurants navn til Café Konrad. Foto: Kim Haugaard

Mad og Vin bliver til Café Konrad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaver Susanne Brøndum følger en tydelig trend i tiden.

Når restauranten på adressen Storegade 9, Randers, lukker søndag aften den 28. maj, er det som gennem de seneste 13 år under navnet Mad og Vin.

Men efter to dages lukning og en gennemgribende renovering er det som Café Konrad, der åbnes igen onsdag den 31. maj.

Indehaver Susanne Brøndum har syslet med tanken om at omdanne sin restaurant de seneste par år, fordi hun sporer en tydelig trend i tiden i retning af, at cafékonceptet vinder terræn i branchen.

- Man kan ikke mindst se det i København, fortæller Susanne Brøndum, der har gjort grundige studier i marken, inden hun traf sin beslutning.

De to lukkedage bruges på at udskifte inventar og få ny dekoration i lokalerne. Den udendørs servering fortsætter som hidtil. Det samme gør personalet, men menukortet drejes over i caféretningen med ikke mindst et udvalg af burgere og sandwishes. Hertil kommer stadig klassikere som stjerneskud, og en tre retters menu vil også være på kortet. Den kan skifte fra dag til dag eller fra uge til uge, alt efter køkkenchefens valg, men altid med sæsonens friske råvarer. Lige nu eksempelvis asparges, fortæller Susanne Brøndum.

Stort fotogalleri: Gourmetmad i børnehøjde

Navnet

At det nye navn bliver Café Konrad har en historie, der går henved 20 år tilbage. Susanne Brøndum var i København og spiste på et sted, der netop hed Café Konrad. Den eksisterer ikke mere, men navnet lever nu altså videre i Randers.

Det er vigtigt for Susanne Brøndum at understrege, at Mad og Vin-konceptet lever videre hvad angår selskaber - alt fra barnedåb til julefrokoster - og diner transportable delen. Begge dele er vigtig for driften og videreføres altså som hidtil.

Ud over at tilbyde en række caféretter vil Café Konrad fredag og lørdag have en cocktailbar, herunder en special afdeling med gin i flere forskellige kombinationer. Medarbejderne har været på kursus i grossistvirksomheden H.J. Hansen.

Dobbelt uddannelse

Indehaver Susanne Brøndum har en dobbelt brancheuddannelse, idet hun er uddannet som både kok og tjener på det daværende Hotel Kongens Ege, i øvrigt ansat i sin tid af direktør og indehaver Erik Gram-Sørensen.

Susanne Brøndum har været selvstændig restauratør tidligere, idet hun i et makkerskab med to andre gennem fem år drev Fladbro Kro. Efter en tid at have arbejdet i Aalborg og Aarhus vendte Susanne Brøndum på et tidspunkt tilbage til lærestedet i Randers, nu som køkkenchef.

- Men jeg savnede at kunne tilrettelægge min arbejdsdag selv, forklarer Susanne Brøndum som baggrund for, ar hun for 13 år siden indledte driften af Mad og Vin - nu snart Café Konrad.