Midtjysk topchef i Novo Nordisk

Lars Fruergaard Jørgensen er født og opvokset i Skals. Nu er han udnævnt til ny topchef for Novo Nordisk. Pressefoto

Midtjysk topchef i Novo Nordisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Fruergaard Jørgensen er født og opvokset på en gård ved Skals og blev i 1985 student fra Viborg Katedralskole. Fra den 1. januar er han ny topchef i Novo Nordisk.

Lars Fruergaard Jørgensen tiltræder den 1. januar 2017 som administrerende direktør i den globale danske medicinalkoncern Novo Nordisk, med hovedsæde i Bagsværd. Lars Fruergaard Jørgensen er født og opvokset på en gård ved Skals. I 1985 blev han matematisk-fysisk student fra Viborg Katedralskole.

Om opvæksten på gården i Skals har han tidligere udtalt i et interview til Berlingske: »Jeg er opdraget til, at får man en opgave, så skal den selvfølgelig løses og helst uden at stille dumme spørgsmål. Den opdragelse er jeg den dag i dag meget taknemmelig for. Det er sådan set den evne, jeg bruger hver eneste dag. Jeg har fået akademiske uddannelser, men jeg bruger dem ikke særlig meget. Grundkilden er det, jeg lærte på gården hjemme i Skals«.

Legendarisk karriere

Lars Fruergaard Jørgensen dimitterede som cand. merc. fra Aarhus Business School i 1991. Under uddannelsen studerede han et halvt år på San Francisco State University i Californien.

Han kom i august 1991 til Novo Nordisk, hvor han har arbejdet siden og netop har holdt sit 25 års jubilæum i virksomheden. Han mødte samme år sin hustru Lotte, der var startet i virksomheden på samme tid og i samme funktion. De har sammen datteren Anna og sønnen Thomas.

Karrieren gennem de 25 år i virksomheden er legendarisk. Hele vejen igennem har han haft ry for at være en yderst effektiv problemknuser. Fra 1994 til 2001 fik han ansvar som leder af finansfunktioner i den danske del af Novo Nordisk samt virksomhedens fabrik i Clayton, North Carolina.

I 2001 blev han udnævnt til vice president med ansvar for Finans og it i Japan og Oceanien, og flyttede med familien til Tokyo. Ved udnævnelsen til senior vicepresident i 2004 flyttede familien tilbage til Danmark.

I 2013 blev han koncerndirektør, hvor hans ansvarsområde blev udvidet til at omfatte virksomhedens kvalitetsfunktioner.

I 2014 blev hans ansvarsområder udvidet yderligere til at omfatte Corporate Development, der indeholder HR og Business Assurance. Fra 1. januar 2017 er han netop blevet udnævnt til administrerende direktør i Novo Nordisk.

Novo Nordisk er en dansk global virksomhed, der har 90 år med innovation i fortrinsvis udvikling af diabetesmedicin og hormonbehandling. Virksomheden har 42.300 medarbejdere i 75 lande og sælger produkterne i 180 lande.

Lars Fruergaard Jørgensen har bestyrelseserfaring fra en række internationale koncerner: Innate Pharma S. A. Frankrig, Harno Invest A/S, NNIT A/S, der er et Novo Nordisk ejet it-selskab, samt NNE Pharmaplan A/S, hvor han fortsat er formand.

Privat bor Lars Fruergaard Jørgensen med sin familie i Virum. Fritidsinteresserne spænder fra tennis og kajakroning til pasning og pleje af haven, både ved huset i Virum og ved sommerhuset i Tisvildeleje.

Midtjysk topchef i Novo Nordisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce