Mindeord: Erik Stenbak Larsen, Randers


Mindeord: Erik Stenbak Larsen, Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birte Stenbak har sendt dette mindeord om Erik Stenbak Larsen, Randers, der døde den 22. maj. Han blev 92 år:

Erik blev født i Broløs, Hobro i 1927, hvor hans far var brugsuddeler og hans mor hjalp til. Det var et kærligt og kristent hjem. Da han skulle døbes, fik han mellemnavnet Stenbak. Det stammede fra hans fars dejlige barndomshjem Stenbakken på Stenbakkevej syd for Flauenskjold i Nordjylland. Erik var den første i familien, der fik navnet, og han glad og stolt af navnet hele livet.

I de første år gik Erik i skole på den anden side af engen i Vester Tørslev. Erik var også glad for hele området, hvor han legede og gjorde pligter for sine forældre.

Derefter skulle han begynde i den store Hobro skole, og det var en stor omvæltning for ham. Han skulle cykle og gå den lange vej, men i grimt vejr forbarmede hans far sig og kørte ham.

Efter realeksamen kom han på Nr. Nissum Seminarium for at læse til lære. Det var en god tid for ham. Han blev færdig som lære i 1950. I den mellemliggende tid var han også inde som soldat i Viborg, og senere blev han sergent på Kronborg.

Erik fik job som lære på Kristrup Skole i Randers, og i 1953 blev han gift med Hedvig Pedersen, Viborg. Efter nogle år på Kristrup Skole, blev han ansat i skolen i Tånum og samtidig kirkesanger i Tånum og Hornbæk Kirker. Til sidst ansat på Hornbæk Skole, hvor han nåede at være i over 50 år.

Han var en skattet lære og god til at formidle.

Efter at have boet få år i Kristrup og i Tånum flyttede familien i 1965 til Hornbæk i nyt hus. Huset og den store have betød meget i alle årene. I pensionistlivet var slægtsforskning og "Stenbakke" træf omdrejningspunktet. Efter hans kones død nød han haven og at modtage besøg med kaffe i haven og køreture. Han kørte bil helt indtil november 2018.

Erik efterlader sig to døtre samt børnebørn og oldebørn.

Mindeord: Erik Stenbak Larsen, Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce