Nekrolog: Frankie elskede motorer, teknik og USA

Frank Jørgensen Rosenkrantz, bedre kendt som Frankie, elskede motorer, teknik og USA. Arkivfoto: Lars Rasborg

Nekrolog: Frankie elskede motorer, teknik og USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frank Jørgensen Rosenkrantz - af alle kendt som Frankie - blev født i Vorup men voksede op i Kristrup. Efter skolen fik han en læreplads som motorcykelmekaniker hos byens store motorcykelforretning, Harrys Motorservice. Dermed var vejen lagt til det, der skulle blive Frank Rosenkrantz levevej og interesse, to ting, der hos ham var et og det samme.

Et par år efter svendebrevet var i hus, forlod han fødebyen til fordel for en kontrakt med Superfos på en amerikansk base i Grønland. Årene i det nordlige satte ham i stand til at købe sig ind som kompagnon i en anden af Randers legendariske motorcykelforretninger, Henning Thomassen på Mariagervej. Få år senere overtog han forretningen helt og lagde dermed grunden til det, der senere skulle blive hans karrieres højdepunkt - Frankies MC-Center. I næsten 25 år tiltrak den store forretning på hjørnet af Stålvej og Århusvej motorcykelentusiaster fra nær og fjern, men den økonomiske krise væltede ham som så mange andre, og i 2014 måtte han lukke. Nedturen varede kun et par år, så havde Frank Rosenkrantz rekonstrueret sig og kunne åbne det mere beskedne Frankies MC-shop på Nikkelvej. Lokaliteterne blev dog hurtigt for små, og han rykkede forretning til Grenåvej.

Det var ikke kun professionelt, at Frank Rosenkrantz var optaget af motorer og teknik. Han var stor tilhænger af Formel 1 og motocross, han havde i sine unge dage selv kørt motocross i Romalt sammen med sin bror. I hjemmet stod tv'et som oftest på kanaler med formel 1 løb eller hans anden store interesse - alt om USA, en interesse grundlagt i tiden på den amerikanske base. Det amerikanske gå-på-mod og drømmen om at kunne blive til noget, fascinerede ham, endda så meget, at han købte en feriebolig i Florida.

Frank Jørgensen Rosenkrantz nåede at blive morfar inden sin død, noget han var meget stolt af.

Udover barnebarnet efterlader han to voksne døtre og tre sønner, heraf et tvillingpar.

HG

Nekrolog: Frankie elskede motorer, teknik og USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce