Ny præst til Enghøj Sogn er nu fundet

Daniel Vigtoft Jakobsen tiltræder i Enghøj Sogn den 1. marts. Her fotograferet med Randers Regnskovs kupler i baggrunden. Privatfoto

Ny præst til Enghøj Sogn er nu fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cand. theol. Daniel Vigtoft Jakobsen indsættes søndag den 3. marts.

Kirkeministeriet meddeler tirsdag, at man har ansat nuværende sognepræst i et firesogns pastorat i Salling, cand.theol. Daniel Vigtoft Jakobsen, som sognepræst i Enghøj Sogn med virkning fra den 1. marts.

Daniel Vigtoft Jakobsen indsættes i embedet søndag den 3. marts af provst i Randers Søndre Provsti Birgith Nørlund Jensen. Han blev ordineret den 27. maj 2017 i Viborg Domkirke af biskop Henrik Stubkjær og var på det tidspunkt, nemlig fra den 15. maj, allerede tiltrådt i embedet som sognepræst i Brøndum-Hvidbjerg-Ramsing-Håsum Pastorat i Salling.

Daniel Vigtoft Jakobsen er vokset op i stationsbyen Vemb ved Holstebro i et hjem, der ikke havde kirkelige relationer.

- Det var min konfirmationspræst, der åbnede øjnene for mig, fortæller Daniel Vigtoft Jakobsen.

Han er cand. theol. fra Aarhus Universitet 2016 og gennemførte samme år det obligatoriske halve års studier på pastoralseminariet. Embedet i Salling er hans første.

Der er to hovedårsager til, at Daniel Vigtoft Jakobsen har ønsket at skifte stilling. Dels bor hans kæreste i Vorup - parret er på udkig efter en anden bolig - dels har han gerne villet til en stilling, hvor, som han siger, ikke alt kirkeligt arbejde hviler på præstens skuldre.

- Mit hidtidige embede har i høj grad været et solistembede, konstaterer Daniel Vigtoft Jakobsen.

Der er ikke bopælspligt knyttet til stillingen i Enghøj Sogn, der fortsat har sognepræst Alice Pedersen som kirkebogsførende.

Fortrukket af otte

Der var som tidligere omtalt otte ansøgere til stillingen i Enghøj Sogn.

Under vakancen, efter at sognepræst Simon Emil Koefoed sidste sommer skiftede til Brabrand-Årslev Pastorat ved Aarhus, har cand.theol Anders Skaanning Andersen vikarieret i embedet. Hans vikariat udløber med udgangen af februar.

Enghøj Sogn kan her i 2019 markere, at det er 25 år siden, det blev et selvstændigt sogn, udskilt hovedsagelig fra det store Sct. Clemens Sogn.

Efter det senest oplyste har Enghøj Sogn 7312 indbyggere, hvor de 5730 er medlemmer af folkekirken.

Ny præst til Enghøj Sogn er nu fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce