Nyt kursus for præster holdes i Randers

Domprovst Poul Henning Bartholin er blandt indlederne. Arkivfoto: Flemming Krogh

Nyt kursus for præster holdes i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skt. Andreas Kirke er hjemsted for kurser i februar og maj.

Randers, nemlig Skt. Andreas Kirke, bliver hjemsted for to kurser for nyansatte sognepræster i det nye år.

Kurserne er en nyskabelse, som er udviklet i samarbejde mellem faglige organisationer med Kirkeministeriet i spidsen, og det er obligatorisk for præster, der har fået deres første ansættelse, at deltage, hvis de er ansat med en ugentlig arbejdstid på mindst otte timer, og ansat et år før de nævnte datoer.

Kurserne holdes i to omgange, nemlig tirsdag den 5. februar og onsdag den 8. maj og omfatter alle nye præster i tre stifter, nemlig Aarhus, Aalborg og Viborg. Der bliver tale om et forløb, der varer fra kl. 8.30 til 18.

Programmet er ens for de to kursusdage.

Domprovst Poul Henning Bartholin, Aarhus Stift, belyser emnet "Fra Jellingestene over reformationen til nutidens folkekirke".

Sognepræst Thomas Felter, Vesterbølle, taler om "Folkekirkens mange gudstjenester, bryllupper og begravelser", og to stiftskontorchefer, nemlig Jette Madsen, Aarhus Stift, og Bodil Abildgaard, Viborg Stift, belyser emnet "Folkekirkens opbygning - hvor kommer pengene fra"?

Emnet "Folkekirken som vor fælles arbejdsplads" belyses af stiftsfuldmægtig Marie Johansen, Aalborg Stift, og formanden for Danmarks Kordegneforening Henrik Kristoffersen, Brønderslev.

Studenterpræst Nanna Holm, Aalborg Stift, runder programmet af med at tale over emnet "Sognet som en del af en sammenhæng".

Der vil blive uddelt deltagerbeviser efter kursusafslutningen.

Nyt kursus for præster holdes i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce