Parkinsonramte tilbydes dans

Alle instruktører vil bære en t-shirt som den, Britt Kirk her er iklædt Foto: Lars Rasborg

Parkinsonramte tilbydes dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Instruktøren har undervist i England til Victor Silvesters musik.

Takket være en donation fra Tryg Fonden tilbydes parkinsonramte i Danmark, herunder Randers, som noget nyt at være med til dans under ledelse af en specielt uddannet instruktør.

Klubleder i Randers, Gert Hansen, der også er medlem af bestyrelsen for Parkinsonforeningen Østjyllands Kreds, udtrykker stor glæde over, at det er lykkedes at komme igennem med dette nye tilbud også i Randers.

Der lægges ud i Fritidscentret torsdag eftermiddag 11. januar, og der danses så hver torsdag, vinterferieugen undtaget, i 10 uger frem til den 22. marts.

Gert Hansen oplyser, at prisen for at danse med er sat så lavt som til 250 kroner.

Formålet med den nye aktivitet er at skabe glæde gennem musik, bevægelse og dans.

Internationale undersøgelser har vist, at parkinsonramte får det bedre fysisk, mentalt og socialt, når de danser regelmæssigt. De oplever typisk forbedringer i forhold til stivhed, stabilitet, bevægelse i hænder samt ansigtsudtryk.

Desuden giver dansen positive effekter på det sociale liv og gør de parkinsonramte bedre i stand til at udføre hverdagsaktiviteter.

Gert Hansen glæder sig over, at det nye tilbud også omfatter Randers. Arkivfoto: Lars Rasborg
Gert Hansen glæder sig over, at det nye tilbud også omfatter Randers. Arkivfoto: Lars Rasborg

Instruktøren

Til at forestå dansen har lokalkredsen fundet en sand kapacitet, Britt Kirk, 76 år, der både har en baggrund som professionel danseinstruktør og erfaring fra ledelse af plejehjem. Desuden har hun en diplomuddannelse i pædagogik. Med videre.

En charmerende accent røber, at Britt Kirk er norsk, opvokset i Bergen og uddannet som danseinstruktør i hjembyen. En velhavende onkel finansierede, at den unge pige kunne drage til London, hvor hun videreuddannede sig med så kendte danske instruktører som Anne Laxholm og Britt Bendixen.

En tid virkede Britt Kirk som instruktør til musik af den legendariske kapelmester og violinist Victor Silvester og hans ballroom-orkester.

Hjemvendt fra London etablerede Britt Kirk sig med eget danseinstitut i Bergen, inden hun sammen med sin daværende mand, der var tandlæge, flyttede til Skagen.

- Men så ville han tilbage til Norge, og 'glemte' at få mig med, fortæller Britt Kirk med et smil.

Den driftige Britt Kirk klarede sig endda. Meget kort fortalt var hun på et tidspunkt leder af et plejehjem for psykisk handicappede på Mors efter en tid i en tilsvarende stilling i Ringkøbing og skulle som afdelingsleder på et plejehjem i Thisted deltage i et kursus i Struer.

Det samme skulle tømrermester Hans Kirk i Randers, dog i anden regi. Og igen kort fortalt: I stedet for at gå til kursus spiste de frokost sammen og har nu været lykkeligt gift i 20 år.

Britt Kirk har udtrykkeligt bedt om, at hovedvægten i denne artikel lægges på det nye tilbud til parkinsonramte, så hendes egen rolle nedtones. Med skal dog, at hun for tiden underviser 60 deltagere i dans i Randers Badmintonhal og ud over at skulle lede det omtalte kursus i Randers skal stå for et tilsvarende i Hornslet.

Bergen-pigen er faldet godt til i Randers:

- Randers er en dejlig by, fastslår hun.

Der er på landsplan uddannet 42 instruktører. Det Tryg-støttede projekt løber over tre år.

Parkinsonramte tilbydes dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce