Refugieuge flyttes fra Rold til Sostrup

Sostrup Slot skal være ramme om en refugieuge. Foto: Gorm Brandstrup

Refugieuge flyttes fra Rold til Sostrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En række kendte personer kommer med oplæg.

I en årrække har en kreds af mennesker i tre stifter, Aalborg, Viborg og Aarhus, afviklet en årlig refugieuge på Rold Storkro. Den flyttes nu til Sostrup Slot og Kloster, hvor den afvikles i dagene 5. til 9. marts under overskriften "Fat mod - ord om håb og kærlighed".

Baggrunden for refugieugen er, at der i de tre nævnte stifter helt tilbage i 1960 var en række personer, som ønskede etableret en pendant til refugiet i Løgumkloster. Imidlertid kunne man ikke skaffe penge til at bygge et refugium, og derfor besluttede bestyrelsen, der i dag har Birgit Skjærbæk Jacobsen, Hobro, som formand, i 1982 at bruge en del af renteafkastet til at holde en årlig refugieuge.

Initiativet betegnes som en stor succes med over 3000 deltagere gennem årene.

Bestyrelsen har fundet tiden inde til at nydefinere ugens form og indhold, og da der var mulighed for at afvikle den på Sostrup og dermed - lidt kuriøst - i et tidligere katolsk nonnekloster med egen kirke og gode faciliteter i øvrigt, blev det besluttet at flytte arrangementet fra Rold til Sostrup.

Bestyrelsen har et lille hjertesuk: af hensyn til omkostningerne ved at afvikle refugieugen har man brug for økonomisk støtte, hvilket er bevilget fra Aalborg og Viborg Stifter.

- Men desværre stadig ikke Aarhus. Men de kan jo komme på bedre tanker, lyder det fra bestyrelsen.

Poul Smidt, tidligere Randers, fortæller om Viggo Kampmann. Foto: Bax Lindhardt
Poul Smidt, tidligere Randers, fortæller om Viggo Kampmann. Foto: Bax Lindhardt

Kendte medvirkende

En række kendte personer medvirker ved refugieugen.

Mandag den 5. marts således professor emeritus Viggo Mortensen og forfatteren Doris Ottesen, der er cand.theol. og exam. art. i litteratur. Viggo Mortensen belyser emnet "Det folkelige håb - er der håb for udkanten? Hvad skal der til, for at udkanten kan blive mulighedernes land"?, og Doris Ottesens emne er "H.C. Andersen og Dickens. Et venskab på godt og ondt".

Tirsdag den 6. marts fortæller cand.mag. Bjørn Rabjerg og K.E. Løgstrup, og biskop Henrik Wigh-Poulsen har et indlæg om digterpræsten Jakob Knudsen under overskriften "Vær du mig nær. Om forfatteren og salmedigteren Jakob Knudsen og hans unge år". Der er aftengudstjeneste i Klosterkirken ved pastor emeritus Hans Jacob Hansen, der også leder en daglig morgenandagt.

Onsdag den 7. marts kommer journalist og forfatter Poul Smidt, tidligere Folkebladet i Randers, og fortæller om "Den glemte statsminister", nemlig Viggo Kampmann. Samme dag medvirker sognepræst og anmelder ved Jyllands-Posten Henriette Bacher Lind, der fortæller om Jón Kalman Stefánssons forfatterskab.

Direktør ved Det Kongelige Teater Morten Hesseldahl holder torsdag den 8. marts foredraget "Frisk mod! Danmark er den historie, vi ser os selv i". Denne dag kommer også tidligere chefredaktør ved Der Nordschleswiger Sigfred Matlok, der belyser emnet Udfordringer og risici i Europa".

Forfatteren Steen Kaalø afrunder programmet fredag den 9. marts med foredraget "Fra kartoffelskræller til salmedigter".

Refugiugen ledes af pastor emeritus Claus Helsbøl, Rødekro.

Refugieuge flyttes fra Rold til Sostrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce