Ruth Mogensens sidste tid var i Randers

Det var ikke altid let for John Mogensens hustru Ruth og datteren Minna pga. hans massive alkoholforbrug. Arkivfoto: Scanpix
Foto: Ukendt/Scanpix Denmark

Ruth Mogensens sidste tid var i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ruth Mogensen, Randers, er død, 87 år.

Ruth Mogensen blev født 10. juni 1928 i København, hvor faderen var ved politiet. Efter skolegangen kom hun et par år på tegneskole, og her mødte hun sin kommende mand John Mogensen, der senere blev landskendt som sanger og musiker. De blev gift i 1949 og bosatte sig i Dragør. Her blev datteren Minna født i 1950.

Ruth Mogensen holdt meget af at male, og hun bidrog også med tekster til John Mogensens repertoire.

Efter John Mogensens død i 1977 flyttede Ruth Mogensen til Spanien og blev udlandsdansker. Her fortsatte hun med at male, blandt andet til svenske og norske ugeblade. Ruth Mogensen flyttede sammen med Jens Lund, og først i 1990'erne flyttede parret til Randers. Her fik de kun få år sammen, da Jens Lund døde i 1993, og Ruth Mogensen fik herefter et gårdhavehus i Markedsgade.

Ruth Mogensen nød at fordybe sig i malerierne, og megen tid gik også med at forvalte rettighederne for John Mogensens musik. Her var Ruth Mogensen en bestemt dame, og det skulle gå rigtigt til.

Hun holdt meget af oldebørnene, der i dag er 20 og 22 år. Ruth Mogensen var en hjertevarm kvinde, der værnede om familien, og traditionen bød, at når der var fødselsdag, spiste hele familien på den kinesiske restaurant i byen.

Ruth Mogensen var kendt i bybilledet, når hun cyklede rundt og gerne fandt spændende antikviteter eller gik på en af byens cafeer. Ligeledes tog hun et par gange om ugen en tur i Kærsmindebadet.

Efter et skulderbrud stødte der følgesygdomme til, og Ruth Mogensen sov stille ind på Regionshospitalet Randers.

Ruth Mogensen efterlader datter, barnebarn og to oldebørn.

PE

Ruth Mogensens sidste tid var i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce