Seminar om "De tre store fra Randers"

St. St. Blicher.

Seminar om "De tre store fra Randers"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre forfatterselskaber og Historisk Samfund er fælles om arrangementet.

Tre forfatterselskaber og Randers Amts Historiske Samfund er fælles om et seminar i Helligåndshuset lørdag 17. februar om "De tre store fra Randers".

Med det udtryk menes forfatterne St. St. Blicher, Henrik Pontoppidan og Karin Michaëlis. Hver for sig har de tre forfattere litterære selskaber, der er opkaldt efter dem.

Seminaret tager særligt sigte på at belyse de tre forfatteres forhold til netop Randers.

Af programmet for seminaret fremgår, at tidligere formand for Historisk Samfund Palle Kirk giver en introduktion, hvorefter formanden for Blicher-Selskabet, operasanger Erik Harbo, gennemgår Blichers novelle "Sildig opvågnen".

Randers-musikeren Sven Foged har sat musik til Blichers "Snedkervisen", som synges med komponisten ved klaveret af Ejnar Gaardmand.

Randrusianeren Hardy Bach beskæftiger sig i sit indlæg med Karin Michaëlis, og det før nævnte musikalske makkerpar giver et par prøver fra sange af Karin Michaëlis.

Henrik Pontoppidan.
Henrik Pontoppidan.

Førende kender

Programmet fortsætter med et indlæg af Flemming Behrendt, der karakteriseres som landets førende Pontoppidan-kender.

Citeret fra programmet vil Flemming Behrendt sætte Pontoppidan-novellen "Minder" under lup:

- Em uhyggelig skildring af Randers som en by med lig i lasten. Men Pontoppidans lig ser han andre steder i forfatterskabet med andre briller, hedder det.

En repræsentant for LISE, Foreningen af Litterære Selskaber, Johan Rosendahl, vil i sit indlæg sammenligne og sammenfatte oplæggene om de tre forfattere.

Sidste år i februar blev der holdt et lignende seminar i Helligåndshuset med St. St. Blicher som tema. Arrangører var dengang Historisk Samfund og Blicher-Selskabet, og der var deltagere fra hele landet.

Randers Amts Historiske Samfund tager imod tilmeldinger. Der er kontortid hver tirsdag, skoleferier undtaget, i Helligåndshuset mellem kl. 15 og 17. Man behøver ikke at være medlem af Historisk Samfund eller de de tre litterære selskaber for at kunne overvære seminaret. Blot er deltagerprisen lidt højere for ikke-medlemmer.

Karin Michaëlis.
Karin Michaëlis.

Seminar om "De tre store fra Randers"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce