To Randers-travaljer indtog med held København

De to travaljer fra Randers hilser her på Hvalen fra Christianshavns Travalje Laug. Privatfoto

To Randers-travaljer indtog med held København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det årlige sommertogt for Buur har efterhånden udviklet sig.

Hvad der oprindeligt var en årlig sommertradition for Randers Travalje Laug Buur, en endages rotur fra Langå til Randers med pause ved Fladbro, har udviklet sig til to todagesture og her i 2018 sågar til en tur over tre dage helt til København med besøg hos Christianshavn Travalje Laug og dette laugs båd Hvalen.

Med en deltager, Klavs Nicolaisen, Voldum, som kilde, kan vi her fortælle om en særdeles vellykket tur. Herunder at forhåndsinteressen blandt de 37 medlemmer, heraf tre æresmedlemmer, var så stor, at ikke færre end 26 havde tilmeldt sig.

Da en travalje har 12 rorgængere og en styrmand, var gode råd dyre - skulle man ro på skift ovre i København eller hvad? Løsningen blev, at man spurgte Randers Travalje Thor, om man kunne låne båd og trailer her, og det kunne man.

- Vi er vore travaljedystmodstandere taknemmelige for denne gestus, lyder det da også.

Branding af Randers

Klavs Nicolaisen fortæller, at det var en stor oplevelse at ro fra Holmen til Sydhavnen og tilbage til Fisketorvet gennem kanalerne på Christianshavn, videre til Den Lille Havfrue til Trekroner Fort og tilbage til Holmen - en strækning på knap 25 kilometer.

- Travaljer i Københavns havn og kanaler er et særsyn, så der er taget i hundredvis, måske tusindvis, af billeder og videoer - så det var en world wide branding af Randers, konstaterer Klavs Nicolaisen.

En del af strækningen har i øvrigt ikke været tilgængelig for sejlads i lang tid på grund af metrobyggeriet.

I en uhøjtidelig rapport om besøget skriver signaturen "Claës" fra Christianshavn Travalje Laug blandt andet om gæsterne:

- Randrusianernes optræden aftvang respekt. Ikke blot ved deres smukke roning, men også ved forsvarlig navigering i de trange farvande, som kanalerne udgør. Følgelig var der ingen misnøje fra havnerundfarternes kaptajner, når de enkelte gange måtte give plads for deres ikke-motordrevne kolleger.

Besøget i København fik en ekstra spændende dimension, idet folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) efter roningerne og fornøden indtag af mad og drikke viste travaljeroerne fra Randers rundt på Christiansborg.

To Randers-travaljer indtog med held København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce