Tre generationer med sang og musik i Pakhuset

Tre musikalske generationer glæder sig til at optræde sammen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Tre generationer med sang og musik i Pakhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den unge sanger Sebastian akkompagneres af både sin bedstefar og sin bonusfar.

Om musikerne Martin Petersen og Morten Simonsen kan man roligt skrive, at det er rutinerede folk. Ikke desto mindre venter der dem en regulær debut, når de onsdag aften i næste uge, 21. marts, skal akkompagnere den unge sanger Sebastian ved et arrangementet i Pakhuset.

Det er nemlig første gang, de to skal lægge musik til Sebastian, der er barnebarn af Martin Petersen og har Morten Simonsen som bonusfar og musikalsk mentor. Og tilsvarende er det første gang, Sebastian skal synge til mere end én musikers akkompagnement.

- Jeg glæder mig helt vildt, lyder det fra den unge sanger.

Trioen har øvet et program, der spænder vidt. Sebastian er jo ikke mindst kendt for sit klassiske repertoire, men denne aften er sangvalget bredere og mere blandet. Der bliver nemlig også plads til populære danske sange som Poul Reichhardts glansnummer "Er du dus med himlens fugle" og Poul Bundgaars uopslidelige "Tak er kun et fattigt ord".

Men der kommer også populære toner fra musicals, lover de tre.

Martin Petersen og Morten Simonsen spiller begge på keyboards denne aften. Og det er ikke utænkeligt, at publikum kan få en ny chance for at opleve de tre musikalske generationer ved et lignende arrangement i Pakhuset onsdag 18. april.

Forinden skal Sebastian opleve at synge for 600 mennesker "et sted" i Jylland og denne gang akkompagneret af musikerne i Den Gule Flyver, hvilket vil sige Martin Petersen og Morten Simonsen suppleret med Erik Husum på trommer.

- Det hidtil største publikum for mig, fortæller Sebastian.

Vellykket kirkekoncert

Sebastian spænder vidt repertoiremæssigt. Således havde han stor succes ved en totalt udsolgt koncert i Houlbjerg Kirke tidligere i år, og han har netop sendt materiale ud om tilsvarende engagementer til kirker i området.

- Jeg kan godt lide at synge i en kirke, hvor akustikken altid er god, siger Sebastian.

Den unge sanger suger gerne til sig af erfaringer fra morfar Martin og bonusfar Morten, der er svigersøn af Martin Petersen, gift med Heidi Petersen fra Heidis Kro i Harridslev.

Martin Petersen kom til at lære sin senere svigersøn at kende, da han i 1981 var vendt tilbage til Danmark efter en halv snes år i Spanien. Morten Simonsen var dengang ansat i Centrum Musik, og den hjemvendte dansker havde brug for nye instrumenter - de gamle havde han nemlig solgt, da han drog til Spanien.

Nu glæder de tre musikalsk begavede generationer sig til at underholde i Pakhuset 21. marts.

Tre generationer med sang og musik i Pakhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce