Yvonne følger randrusianers kirkeprojekt til dørs

Yvonne Alstrup Alstrup skal afslutte landsdækkende projekt. Pressebillede

Yvonne følger randrusianers kirkeprojekt til dørs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yvonne Nielsen Alstrup fra Bjerringbro er ny projektleder for Kirken på Landet.

Da nuværende provst ved de danske menigheder i Sydslesvig, Hasse Neldebjerg Jørgensen, født og opvokset i Randers, sagde farvel til posten som leder af projektet Kirken på Landet, var arbejdet endnu ikke afsluttet. Den opgave er nu betroet cand.theol. Yvonne Nielsen Alstrup, Bjerringbro, der er ansat i en stilling på 75 procent tid frem til 31. januar 2020.

Yvonne Nielsen Alstrup er blevet opfordret til at afrunde arbejdet, og det var netop hendes forudsætning, at stillingen kunne levne hende tid til de opgaver, hun i øvrigt beskæftiger sig med.

- Jeg skal slå en pæn sløjfe på projektet, konstaterer Yvonne Nielsen Alstrup, der tilføjer, at den rapport, hun afsluttende skal skrive, ikke skal stå og samle støv, men blive anvendt til at styrke kirkelivet på landet.

Selv kender Yvonne Nielsen Alstrup kirkelivet på landet ganske indgående. Hun er ret sent, nemlig i 2003, blevet cand.theol. fra Københavns Universitet og fik sin første ansættelse i 2004 i et udpræget landsogn i Brønderslev Provsti, nemlig sognene Stenum, Tolstrup og Øster Hjermitslev.

Her blev det til 12 år ansættelse, men ikke nok med det - den forholdsvis nyuddannede sognepræst blev også opfordret til at varetage rollen som provst i Brønderslev Provsti, hvor det blev til seks år, inden Yvonne Nielsen Alstrup valgte at blive selvstændig.

Sideløbende med sit daglige arbejde gennemførte Yvonne Nielsen Alstrup en diplomuddannelse i ledelse ved Act2learn i Aalborg.

Til Bjerringbro

Siden 2016 har Yvonne Nielsen Alstrup med bopæl i Bjerringbro arbejdet med kirkelig innovation. Med egne ord, fordi hun har oplevet, at folkekirken både i sogn, provsti og stift har brug for at arbejde målrettet med innovation, så kirken også kan have betydning for kommende generationer.

Blandt arbejdsopgaverne er årligt tilbagevendende kurser for provstisekretærer og rådgivning til menighedsråd.

- Drivkraften i mit virke er en kærlighed til folkekirken, der efter min mening udgør en unik ramme om det kirkelige liv i Danmark, skriver Yvonne Nielsen Alstrup på sin hjemmeside, yna.dk.

Om den nyansatte projektleder skriver arbejdsgiveren, Folkekirkens Uddannelses- & Videncenter, at Yvonne Nielsen Alstrup i sit arbejde har været optaget af muligheder og udfordringer, der knytter sig til at være kirke på landet.

- Som provst var hendes fokus særligt på at bidrage på tværs af sognene, sådan at kirken på landet kunne stå stærkere både indadtil og udadtil, hedder det blandt andet.

I en periode var Yvonne Nielsen Alstrup ansat i en stilling som sognepræst ved Bjerringbro Kirke, hvor hun blandt andet nåede at følge et hold konfirmander.

Privatlivet deles på Skovvejen i Bjerringbro med Lars Staunsbæk, der er direktør for Mammen Mejeri. Yvonne Nielsen Alstrup er mor til to døtre.

I sin fritid holder Yvonne Nielsen Alstrup meget af at løbe.

- Ikke langt, og ikke hurtigt, men jeg nyder det, forklarer den nye projektleder. Hertil kommer samvær med familie og venner og gerne rejser til Toscana. Yvonne Nielsen Alstrup holder meget af italiensk kultur, arkitektur og mad.

Yvonne følger randrusianers kirkeprojekt til dørs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce