Fejret med bobler og kransekage: Vivild Håndbold Starz fik årets handicappris

Vivild Håndbold Starz er et håndboldhold for børn og unge, som har et udviklingshandicap. Her ses holdet med et par af deres ledere samt Peter Hjulmand og Lars Møller (yderst til højre). Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Fejret med bobler og kransekage: Vivild Håndbold Starz fik årets handicappris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norddjurs Kommunes Handicappris 2018 blev i denne uge uddelt for niende gang. Prisen gik i år til Vivild IF's håndboldhold Vivild Håndbold Starz, som er rettet mod børn og unge med særlige behov.

Vivild: Der var sodavand, bobler og kransekage til alle, da Langhøj Idrætscenter i Vivild dannede ramme om uddelingen af Norddjurs Kommunes Handicappris 2018.

Prisen gik - som arrangementets placering antydede ganske kraftigt - til Vivild Håndbold Starz, der er et håndboldhold for børn og unge med udviklingshandicap. Og selv om pristildelingen efterhånden længe har været en dårligt skjult hemmelighed på holdet, så er glæden på holdet ikke blevet den mindste smule mindre.

- Det betyder meget mere, end man lige umiddelbart skulle tro, at vi vinder sådan en pris her. Ikke mindst for vores spillere, som selvfølgelig har vundet den her pris lige så meget, som vi voksne har, lød det fra Anja Søgaard, der er en af initiativtagerne til Vivild Håndbold Starz, da hun og en af holdets spillere, 17-årige Tobias Olsen, havde fået overrakt både blomster og diplom.

Omkring 60 mennesker var mødt op for at fejre Vivild Håndbold Starz med sodavand, bobler og kransekage. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Omkring 60 mennesker var mødt op for at fejre Vivild Håndbold Starz med sodavand, bobler og kransekage. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Unikke oplevelser på programmet

De første spæde skridt til Vivild Håndbold Starz blev taget i påsken 2017, da Vivild Idrætsforening besluttede sig til på forsøgsbasis at oprette et håndboldhold for udviklingshæmmede.

Allerede få måneder senere havde det imidlertid vist sig, at holdet var en succes, og derfor blev Vivild Håndbold Starz efter sommerferien samme år en integreret del af foreningstilbuddet til børn og unge. Det er nu halvandet år siden, og resultaterne er ifølge formanden for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune, Lars Møller (S), tydelige for enhver.

- I gør en fantastisk indsats i forhold til de her børn og unge. I giver dem mulighed for at dyrke sport og lære at spille håndbold. I har skabt et fritidstilbud, der giver børn og unge med handicap mulighed for socialt samvær og for at være del af et hold og en forening. Og så giver I dem unikke oplevelser som eksempelvis med jeres deltagelse i Lykke-cup i Aalborg, sagde han i sin overrækkelsestale.

Og den holdning var formand for handicaprådet i Norddjurs Kommune, Peter Hjulmand, enig i.

- Når man ser det smil, I har på læben, når I skal af sted for at spille håndbold eller er i aktion, er man ikke i tvivl om, hvad det betyder for jer at være en del af Vivild Håndbold Starz. Der er rigtig mange i den her målgruppe, som har svært ved at komme på hold i en almindelig forening, og som derfor ikke er tilstrækkeligt aktive. Derfor er det så meget desto mere et fantastisk stykke arbejde, I gør herude, for vi vil gerne have flere til at dyrke idræt, som I gør det, sagde Peter Hjulmand til både spillere, ledere og de fremmødte familier med tilknytning til Vivild Håndbold Starz.

Langt til modstanderne

Udover blomster og diplom følger der også en kontant erkendtlighed fra Norddjurs Kommune på 5000 kroner med handicapprisen, og den falder ifølge Anja Søgaard på et aldeles tørt sted.

- Hver gang vi skal nogen steder hen for at spille kamp, så koster en bus et sted mellem 4000 og 7000 kroner. Vi har ikke nogen modstanderhold, der ligger tæt på, så vi skal altid køre ret langt for at spille kamp. Vi har for eksempel lige været i Aabenraa, ligesom vi inden længe tager til Aalborg for at spille kamp, siger hun.

Til foråret skal Vivild Håndbold Starz være vært for sit helt eget Lykke-stævne på hjemmebanen i Langhøj Idrætscenter.

Fejret med bobler og kransekage: Vivild Håndbold Starz fik årets handicappris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce