Gammel Estrup runder gæst nummer 100.000

Folk er strømmet til Gammel Estrup i år.Foto: Jens Thaysen

Gammel Estrup runder gæst nummer 100.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forrygende år nærmer sig sin afslutning for Gammel Estrup, hvor det stadig er muligt at slå besøgsrekorden fra 2011. Torsdag rundede musset gæst nummer 100.000

Auning: På Gammel Estrup kunne man torsdag middag overrække en kurv fra museumsbutikken til gæst nummer 100.000 i år. Det er ikke sket siden 2011, at museet på den gamle herregård har rundet de 100.000 besøgende.

- Det er jo helt vild. Vi er ellevilde herude lige nu, og vi må jo konstatere at december måned har været god for os, lyder det fra museumsinspektør Britta Andersen.

I 2011 endte besøgstallet på 100.837, og det er tvivlsomt, at 2017 kommer helt derop, da der i juledagene er mellem 260 og 270 besøgende per dag, men det ændrer ikke på, at nytåret bliver lidt ekstra festligt for de mange mennesker på Gammel Estrup.

- Måske når vi ikke at slå tallet fra 2011, men vi er da godt på vej, og vi er under alle omstændigheder mega lykkelige for de mange gode og glade gæster, som har besøgt os i år ikke mindst her i december, hvor det har været helt overvældende. Vi håber, at det kan blive en tradition at besøge Gammel Estrup mellem jul og nytår og få forbrændt noget af julefedtet med en rask travetur i de smukke naturskønne omgivelser samtidig med, at man også får noget åndelig føde i form af et besøg inde på slottet, hvor man kan få viden om de danske juletraditioner, fortæller Britta Andersen.

Besøgstal: Gamnmel Estrup
2011: 100.8372012: 96.954

3013: 94.073

2014: 94.096

2015: 89.723

2016: 97.817

2017: 100.000 + gæster torsdag og fredag

Populære museer

Den glade museumsinspektør tilskriver naturligvis den store succes med, at man fra museets side er god til at tiltrække folk med de historier, Gammel Estrup rummer. Men hun er også klar over, at det ikke er den eneste årsag.

- Vi fik jo en rigtig flot eksponering omkring Historien om Danmark. Derudover har vi også nydt godt af kulturåret, og sidst men ikke mindst så rider vi også med på en bølge, som rammer alle landets museer. Der er mange museer, der ligesom os har haft et rigtig godt år, og det skyldes, at folk i højere grad er begyndt at lede efter deres egen identitet og derfor også interesserer sig for historien, lyder det fra Britta Andersen.

I disse dage er der gratis adgang til Gammel Estrup, og her har besøgstallet ligget på omkring de 260 mennesker per dag.

- Vi har længe diskuteret, om vi skulle have gratis adgang mellem jul og nytår, og nu har vi altså forsøgt det, og det har været en succes. Det er klart, at vi går glip af den indtægt de ellers ville lægge i døren, men så håber vi jo bare, at de køber en ekstra kop kaffe, fortæller inspektøren.

Lillejuleaften forsøgte man sig også med noget nyt på herregården. Her viste man nemlig, hvordan greven i sin tid holdt jul, også her var der mange gæster.

- Vi var jo lidt spændte på det, da det både var en lørdag og lillejuleaften, men vi havde faktisk 270 gæster, og den slags har vi ikke oplevet før ved juletid, siger hun.

En af de ting, der gør Britta Andersen ekstra stolt er, at det lykkes for museumsfolkene at trække folk helt til udkanten af Auning.

- De skal jo virkelig ville os, når de tager herud på Lars tyndskids mark for at besøge os. Det er jo noget andet end at ligge inde midt i en storby, hvor man bare lige kan tage en bybus derhen, siger hun og fortsætter:

- Men beliggenheden er jo også en af vore store fordele. Der er jo en stor portion herlighed i at ligge herude midt i naturen.

I januar holder Gammel Estrup lukket, men åbner med et brag på stiftelsesdagen 29. januar. Dagen vil blive fejret med fest og fyrværkeri.

Gammel Estrup runder gæst nummer 100.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce