Godt nyt i kold tid: Varmeprisen i Grenaa falder igen

I 2019 kommer varmeforbrugerne til at betale 113 kroner mindre pr. KWh varme, end det var tilfældet i første halvdel af 2018. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Godt nyt i kold tid: Varmeprisen i Grenaa falder igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Etableringen af Grenaa Varmeværks nye flisværk sidste år kommer for anden gang på bare ét år grenaagensernes pengepung til gode. I alt har varmeværket sænket varmeprisen med mere end 20 procent siden sommer.

Grenaa: Januar 2019 nåede både at byde på frost og sne i det jyske, og derfor har forbrugerne rundt om været nødt til at skrue lidt mere op for varmen end sædvanligt.

Men i Grenaa behøver fjernvarmeforbrugerne ikke frygte, at deres øgede varmeforbrug her i vinter får varmeregningen til at stige. Tværtimod kan de glæde sig over, at Grenaa Varmeværk for anden gang inden for bare ét år har sænket prisen på varme.

Helt præcis har det lokale varmeværks bestyrelse og direktion vedtaget at sænke prisen pr. MWh varme til 412 kroner i 2019.

Det er mere end 21 procent billigere end de 515 kroner pr. KWh, som grenaagenserne skulle betale på samme tid sidste år, og det betyder, at den samlede varmeregning for et standardhus på 140 m2 samlet set er faldet med mere end 2000 kroner på ét år.

Sparer 18,5 mio kroner

Årsagen til den store prisnedsættelse er ifølge Grenaa Varmeværk det nye flisværk, som blev etableret på Bredstrupvej i maj sidste år.

Allerede kort efter indvielsen af flisværket meddelte Grenaa Varmeværk, at prisen på fjernvarme fra og med 15. juni skulle falde fra 525 kroner til 440 kroner pr. MWh. Men nu er prisen altså faldet endnu mere.

Grenaa Varmeværk forsyner omkring 5.300 husstande i Grenaa med omkring 164.000 MWh varme på et gennemsnitligt år. Dermed vil varmekunderne i Grenaa - på baggrund af prisnedsættelsen - komme til at spare godt 18,5 millioner kroner på varmeregningen i 2019 i forhold til i de foregående år.

Varmen produceres via Grenaa Varmeværks flisværk og det 12.000 m2 store solvarmeanlæg, som blev etableret i 2014. I løbet af februar i år forventer varmeværket desuden at få overdraget nøglerne til yderligere 18.000 m2 solvarmepaneler på Bredstrupvej.

Godt nyt i kold tid: Varmeprisen i Grenaa falder igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce