Grenaa Gymnasium vandt 'Danmarks største fredagscafé'

Fredagscafeen på Grenaa Gymansium stod helt i Danmarks Indsamling's lys med blandt andet en kageauktion, hvor klasserne bød på tre store kager, doneret af henholdsvis Havnebageren, Kvickly?s bageri og Fjellerup Bageri. PR-foto

Grenaa Gymnasium vandt 'Danmarks største fredagscafé'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasiet samlede penge ind til Danmarks Indsamling og vandt et show på skolen med standup-komikeren Nikolaj Stokholm.

Grenaa: Fredag 1. februar kulminerede en uge på Grenaa Gymnasium med overskriften "Fem fede dage", hvor alle sejl var sat for at indsamle penge til Danmarks Indsamling. I løbet af ugen blev der samlet ind gennem salg af hjemmebag og kantinens pølsehorn, en tøjbazar med tøj indsamlet af elever og ansatte og sidst men ikke mindst stod fredagscaféen helt i Danmarks Indsamling's lys med blandt andet en kageauktion, hvor klasserne bød på tre store kager, doneret af henholdsvis Havnebageren, Kvickly's bageri og Fjellerup Bageri.

Danmarks Indsamling indgår i skolens program for global-aktiviteter på tværs af fag og årgange.

Det lykkedes at indsamle 5847 kroner eller 18 kroner pr. elev, og dermed deltog Grenaa Gymnasium i og vandt lodtrækningen om at få et show på skolen med stand up-komikeren Nikolaj Stokholm.

Bæredygtige mål

De "Fem fede dage" er en del af Grenaa Gymnasiums program for global-aktiviteter, som er under opbygning af skolens to global-koordinatorer, Stine Karkov Sørensen og Rikke Gade Johansen. Stine Karkov Sørensen forklarer, at eleverne gennem deres tre år på STX blandt andet deltager i Global Kick-off-dage på skolen.

- I 1.g introducerer vi dem for FNs verdensmål for en bæredygtig udvikling globalt, og de får til opgave at udvælge et af verdensmålene og præsentere forslag til, hvordan man kan komme tættere på at opfylde målet. I 2.g er de i højere grad forpligtet på at trække på deres viden fra for eksempel fag som bioteknologi eller samfundsfag, og der er fokus på, hvad man som borger selv kan gøre for at mindske ens globale "fodaftryk" - det vil sige ressourceforbrug.

Grenaa Gymnasium vandt 'Danmarks største fredagscafé'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce