Hygge på Kastaniegaarden: Bonderøvens jul er fyldt med gøremål

Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix

Hygge på Kastaniegaarden: Bonderøvens jul er fyldt med gøremål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Theresa Jessing og Frank Erichsen byder julen på indendørs hygge og nørkleri. Julen på gården ligner noget fra en svunden tid, men det er en nødvendighed, når man som den kendte familie lever efter årstiderne

Grenaa: Theresa Jessing er ikke i tvivl om, at når børnene Johan og Alma vokser op, så vil de huske julen som en tid med mange indeaktiviteter. Det er der en ganske naturlig årsag til.

- Vores liv er meget delt op efter sæsoner. Vinter bliver indetid både for os og for dyrene. Så har vi nogle faste ting, som skal laves i den periode, og det er for eksempel at dyppe nye vokslys, tørre æbleringe, lave hybenlikør, lægge honningkagedej og sy nisser af de lagner, der er blevet brugt i æblepressen og derfor har fået en helt fantastisk farve, fortæller hun.

Børnene er med til det meste. Sidste weekend dyppede Johan 40 vokslys og Alma hjalp Theresa med at flette julehjerter.

- Ungerne vil selvfølgelig gerne prøve noget af det, som andre gør i julen, men vi er sikre på, at det vi giver dem, lagrer sig i dem. Da Johan dryppede de 40 vokslys og fik ondt i armen af det, så var han da pavestolt, da han var færdig, fortæller hun og fortsætter:

- Men vi sørger også for at rose dem og fortælle hvor stor en hjælp, de er. For sandheden er, at deres hjælp er uvurderlig.

Det er ikke alt, børnene hjælper med på gården i juletiden. For eksempel er jul også store vasketid, hvor husets mange vinduer skal vaskes.

- Jeg tror vi har 216 glasvinduer, som alle skal vaskes, for det dur ikke, at hænge røde julehjerter i et beskidt vindue, lyder det fra Theresa Jessing, som også tager sig tiden til at male en lågekalender til børnene.

- Det behøver man ikke være tegner for at gøre. Man tager det i det niveau, man selv synes er sjovt, siger hun.

Mens lågekalenderen har en direkte sammenhæng med julen, er det ikke tilfældet med de andre gøremål. Alligevel tror Theresa Jessing, at børnene vil huske dem alle som en del af julen.

- Det er jo ting, som skal gøres nu, og derfor vil børnene også altid forbinde dem med jul, selv om de i virkeligheden mest er en konsekvens af, at vi lever efter sæsonen, siger hun.

Theresa Jessing. Arkivfoto: Flemming Højer
Theresa Jessing. Arkivfoto: Flemming Højer

Hygge på Kastaniegaarden: Bonderøvens jul er fyldt med gøremål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce