Kattegatcentret har sagt farvel til sælungen Selma

Kattegatcentret har taget afsked med sælungen Selma, der allerede i en alder af fire måneder regnes for at være en fuldt ud flyvefærdig teenager. Pressefoto

Kattegatcentret har sagt farvel til sælungen Selma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fire måneder gamle sælunge Selma skal fremover svømme rundt i Stockholm. Dyrepassere fra Skansen Zoo har været i Grenaa for at hente den spættede sæl.

Grenaa: Sælungen Selma har sat kursen mod Skan­sen Zoo i Stockholm, hvor hun fremover skal boltre sig under køligere himmelstrøg, efter at have tilbragt sine første fire måneder i Kattegatcentret, hvor hun blev født på strandbredden i lagunen natten til 22. juli.

Når Selma bliver indkvarteret i sine nye rammer i Skansen Zoo, kommer sælen til at bo hos så forskellige naboer som brunbjørne, krokodiller og elge.

Kattegatcentret begrunder flytningen af Selma med, at sælen efter dyrestandarder nu er blevet teenager, og at det derfor er på høje tid, at hun flytter hjemmefra.

- Det har hele tiden været meningen, at vi skulle finde et andet godt hjem til Selma, når hun var gammel nok til at klare sig selv. Og nu er tiden inde. Hun har for længst frigjort sig fra mor Liv og har lært at spise selv, så hun er helt klar, fortæller kurator og biolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Foto: Kattegatcentret

Tryg afsked

Ikke kun Kattegatcentret har taget afsked med sælungen. Det samme har forældrene til fraflytteren, nemlig Kattegatcentrets to spættede sæler Liv og Felix.

For at give Selma en så tryg rejse som muligt, har Kattegatcentret brugt flere uger på at forberede sælungen på det, der skulle ske.

- Vi har blandt andet trænet Selma til at ligge inde i et net, så hun ville være helt tryg og rolig under indfangningen, fortæller biolog Rune Kristiansen.

Indfangningen af Selma forløb da også helt efter planen tidligt torsdag morgen.

- Selma kravlede tillidsfuldt ind i nettet under morgenens fodring, og blev nænsomt og helt uden slinger i valsen flyttet over i sin transportkasse. Derefter blev hun tilset af en dyrelæge, og så kunne dyrepasserne fra Skansen Zoo påbegynde rejsen mod Stockholm, fortæller Rune Kristiansen, som er sikker på, at Selma nok skal komme til at trives i sine nye omgivelser.

- Skansen Zoo har ligesom os meget stramme retningslinjer omkring dyrehold. Derfor er vi helt sikre på, at Selma vil blive passet og trænet efter alle kunstens regler, og vi glæder os til på afstand at følge med i hendes nye liv længere nordpå, siger Rune Kristiansen.

Udvekslingen af dyr mellem zoologiske haver sker i øvrigt blandt andet for at forhindre indavl, mindske indsamlingen af dyr fra naturen og i sidste ende for at sikre sunde og levedygtige dyr.

Foto: Kattegatcentret

Selma trænes til rejsen

Selma kravler over i sin transportkasse

Her spiser Selma sin første fisk

Kattegatcentret har sagt farvel til sælungen Selma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce