Kraftvarmeværket i Grenaa er solgt: Snart flytter vognmanden ind

Den nye ejer af Kalorievej 11 i Grenaa har allerede lejet de to store lagerhaller på grunden ud til en aktør, der skal burge dem som mellemlager af varer, der kommer til Grenaa Havn med skib. De to lagre har ifølge sælger 13 meter til loftet og et samlet areal på cirka 3500 m2. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Kraftvarmeværket i Grenaa er solgt: Snart flytter vognmanden ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grenaa Varmeværk har solgt grunden, hvor det nu tidligere Grenaa Kraftvarmeværk ligger. Køberen er det lokale vognmandsfirma Gert Svith A/S, der forventer at flytte ind på adressen til september.

Grenaa: Det er kun seks måneder siden, at forsyningsselskabet Verdo lukkede ned for varmeproduktionen på Grenaa Kraftvarmeværk, og Grenaa Varmeværks planlagte overtagelse af adressen Kalorievej 11 var en realitet. Men allerede nu er ejerskabet af den 36.000 m² store grund og de tilhørende lagerhaller overdraget til nye hænder.

Det er det lokale vognmandsfirma Gert Svith A/S, der er blevet den nye ejer af kraftvarmeværksgrunden. Det er sket, efter Grenaa Varmeværk i begyndelsen af maj satte en udbudsrunde i værk. I alt bød tre interesserede købere ind på den 36.000 m² store grund og de tilhørende bygninger, indtil det til sidst stod klart, at Gert Svith A/S' bud var det højeste.

Salget af Kalorievej 11 bekræftes af direktør i Grenaa Varmeværk Søren Gertsen, som glæder sig over at have fået en god pris for grunden.

- Vi har fået 4,66 millioner kroner for grunden med bygninger og det hele. Og eftersom vi selv gav 4,5 millioner kroner for den hos Verdo, så går det lige rundt, siger han.

Vi har for lidt plads på Rugvænget, hvor mekanikeren og smeden går rundt oven i hinanden. Derfor er det planen, at vi skal have vores smed flyttet over i det smedeværksted, der ligger på Kalorievej.
Henrik Svith, direktør
Vognmandsfirmaet Gert Svith A/S' domicil ligger i øjeblikket på Rugvænget i den sydlige del af Grenaa. Og her bliver det også liggende i fremtiden, lyder meldingen fra virksomhedens direktør. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Vognmandsfirmaet Gert Svith A/S' domicil ligger i øjeblikket på Rugvænget i den sydlige del af Grenaa. Og her bliver det også liggende i fremtiden, lyder meldingen fra virksomhedens direktør. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Pladsen er blevet for trang

Nøglerne til det gamle kraftvarmeværk er allerede blevet overdraget til det lokale vognmandsfirma Gert Svith A/S. Det skete 1. juni 2018, hvorefter firmaet besluttede at udleje langt størstedelen af grundens to store lagerhaller.

- I første omgang skal vi bruge grunden til lager. Hallerne er lejet ud til en aktør, der skal bruge dem til opmagasinering af nogle varer, man får ind med skib i Grenaa Havn. Men det varer ikke længe, før vi rykker flere aktiviteter til adressen, siger Henrik Svith, der er direktør ved Gert Svith A/S og fortsætter:

- Vi har for lidt plads på Rugvænget, hvor mekanikeren og smeden går rundt oven i hinanden. Derfor er det planen, at vi skal have vores smed flyttet over i det smedeværksted, der ligger på Kalorievej, mens mekanikeren bliver i lokalerne på Rugvænget.

Direktøren forventer, at vognmandsfirmaet vil have aktiviteter på Kalorievej senest i løbet af september.

Flere muligheder i spil

Henrik Svith lægger ikke skjul på, at det primært er den gode infrastruktur til Grenaa Havn, der har fået vognmandsfirmaet til at købe kraftvarmeværkgrunden på Kalorievej af Grenaa Varmeværk. Men derudover ser direktøren også andre muligheder i investeringen.

- Nu skal der først lige gøres lidt i stand i bygningerne deroppe, men ellers er der jo nogle fine lokaler, som sagtens kunne udlejes til kontorer. Og når vi kommer lidt længere hen, vil vi nok søge om tilladelse til at bygge nogle flere haller, så der kan blive mere lagerplads til udlejning på grunden, siger Henrik Svith, der dog slår fast, at man ingen planer har om at flytte alle virksomhedens aktiviteter fra Rugvænget til Kalorievej.

Til gengæld er det planen, at det tidligere kraftvarmeværks gamle skorsten skal pilles ned inden for et års tid. På samme måde skal halmfyr, turbine og dieselfyr også brækkes ned og fjernes, hvilket vil frigive mere lagerplads i de to store lagerhaller på grunden.

Kraftvarmeværket i Grenaa er solgt: Snart flytter vognmanden ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce