Narkorus i weekenden endte med hjemmerøveri


Narkorus i weekenden endte med hjemmerøveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kærestepar er varetægtsfængslet sigtet for et hjemmerøveri i Ørsted. De mener selv, at de fik tingene.

En 28-årig kvinde og en 25-årig mand fra Allingåbro skal indtil 5. marts sidde varetægtsfængslet sigtet for et hjemmerøveri efter straffelovens paragraf 288 stk.2, der kan give op til ti års fængsel, begået mod en 55-årig bekendt på Sygehusvej i Ørsted søndag den 2. februar omkring middagstid.

Det blev konklusionen på grundlovsforhøret i Retten i Randers, hvor den 28-årige kvinde og den 25-årige mand, der er et samlevende kærestepar, fortalte, hvorfor de i weekenden lånte en bil fra kvindens mor til at besøge den 55-årige, der lider af alkoholdemens.

Forud var nemlig gået en weekend med et væld af stoffer - heriblandt ecstasy, hash og speed og flere byture, hvor kæresteparret hørte rygter om, at den 55-årige havde truet med at ringe til politiet for at anmelde den 25-årige for at sælge stoffer.

På adressen i Ørsted er der dog vidt forskellige udlægninger af forløbet. Den 55-årige har til politiet forklaret, at han under trusler blev tvunget til at udlevere sit tv, stereoanlæg, kamera og flere andre effekter - heriblandt sit sygesikringsbevis og dankort.

Kæresteparret, hvor den 25-årige mand flere gange blev bedt om at dæmpe sig i retten, var klart under den opfattelse, at den 55-årige havde udleveret tingene som en slags bod for at have spredt rygterne og for at undgå at få tæsk.

»Han rakte armene op i vejret og sagde, at jeg måtte få alle hans ting, hvis jeg bare lod være med at slå ham. Jeg havde slet ikke planer om at slå ham. Men for en tyv som mig er det svært at sige nej, når man får lov til at tage tingene,« forklarede den 25-årige mand i retten.

Hjemmerøveriet blev anmeldt dagen efter, da den 55-åriges hjemmesygeplejerske fandt den 55-årige liggende i sengen helt ude af sig selv.

Kæresteparret blev anholdt tirsdag formiddag, hvor politiet - udover alle de forsvundne effekter fra den 55-åriges hjem - blandt andet fandt en totenschlæger, der skulle have været brugt ved hjemmerøveriet.

Den 25-årige mand kærede beslutningen om varetægtsfængsling til landsretten, mens den 28-årige kvinde, der lider af personlighedsforstyrrelser med skizofrene træk, ADHD og alkohol- og hashpsykoser, indvilgede i at blive indlagt på en psykiatrisk institution.

Anklageren i sagen er Anne-Mette Wiese, mens forsvarerne for de to sigtede er Henriette Lyhne og Mogens Freinsilber. Dommer i sagen er Marianne Sonne.

Narkorus i weekenden endte med hjemmerøveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce