Norddjurs klar til letbanen

Indtil torsdag havde letbanen kun kørt uden passagerer. Arkivfoto: Henning Bagger

Norddjurs klar til letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt om længe fik Aarhus sendt de første passagerer med letbanen torsdag. I Norddjurs Kommune tripper man allerede på stationerne for at se det første letbanetog drøne forbi.

Norddjurs: Torsdag var en forsinket festdag i Aarhus. Efter at have tilbagelagt over 100.000 kilometer uden så meget som en eneste passager om bord, kunne letbanetogene åbne dørene for almindelige rejsende.

I Norddjurs blev jomfrukørslerne fulgt med spænding, da skinnerne allerede ligger klar til at føre letbanetogene helt til Grenaa.

- Torsdag var en glædens dag, da letbanen omsider kunne køre i Aarhus. Ikke kun for Aarhus, men også for nabokommunerne. Med godkendelsen i hus i Aarhus er vi også kommet det første store skridt hen imod at kunne åbne letbanen mod Odder og Grenaa, lyder det fra borgmester Jan Petersen (S).

Norddjurs Kommune holder tidsplanen for stationsopgraderinger og nybyggeri, så åbningerne af stationerne afventer blot godkendelserne fra Trafikstyrelsen.

- Jeg håber og tror på, at letbanen og Trafikstyrelsen nu med Aarhus-strækningen på plads arbejder på højtryk for at få godkendt Grenaabanen til letbanedrift, for vores borgere har ventet længe nok. Når det så er sagt, må der selvfølgelig ikke gås på kompromis med sikkerheden, siger Jan Petersen, der er klar til at reagere hurtigt, når godkendelsen er i hus:

- Vi vil ikke lade vores borgere vente mere end højst nødvendigt på at kunne bruge letbanen, så vi står klar til åbne vores stationer, så hurtigt vi kan, når Trafikstyrelsen har givet grønt lys. Og når vi har fået en dato for åbningen mod Grenaa og vel og mærket en holdbar dato.

Letbanen er udset til at få stor betydning for Norddjurs Kommunes udviklingsmuligheder i forhold til bosætning og tiltrækning af virksomheder og arbejdskraft.

Kommunen arbejder på at udnytte mulighederne i letbanen til fulde. Der er derfor afsat ekstra midler i 2018 til at sætte gang i mobilitetsprojekter, som gør det endnu mere attraktivt at bruge letbanen, og som styrker sammenhængen i det kollektive trafiksystem i kommunen.

Letbanen
Med åbningen af Aarhus Letbane i går torsdag den 21. december kommer letbanen til at køre fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital, Skejby via Dokk1, Nørrebrogade, Randersvej, Nehrus Allé og Olof Palmes Allé. Der bliver afgange hver syvende minut på den indre strækning.Når letbanen åbner mod Grenaa, vil man også kunne skifte i Lystrup til letbanen til Skejby.

Norddjurs klar til letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce