Nordisk Tang har stadig fokus på tang

På hylderne hos Kristian Ottesen og hans kolleger hos Nordisk Tang kan man få alle mulige fødevarer med tang i, for eksempel pesto, sennep og rom. Foto: Bo Nørgaard

Nordisk Tang har stadig fokus på tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Nordisk Tang startede de for et par år siden med at lave tang som madvare. Og det går godt - rigtig godt. Selvom de hjælper andre mindre virksomheder, så er tangen stadig i centrum.

GRENAA: Tang er det nye sort. I hvert fald, hvis man spørger folkene bag Nordisk Tang, der ligger i det tidligere mejeri på Åstrupvej. Siden starten i april 2015 har de nemlig arbejdet for at få tangen tilbage på de danske middagsborde ved at tilsætte det til forskellige madvarer som salt, pesto og olier. Og det går godt. Men før de kom til det niveau, de har i dag, måtte der nogle dyre lærepenge og nogle hårde beslutninger igennem virksomheden, fortæller Kristian Ottesen, der er administrerende direktør.

- Vi startede med at de første 8-10 uger gik med at arbejde hele tiden, uden weekender eller noget. Vi løb efter alt, og det kan man ikke blive nødt til, så vi fandt ud af at vi var nødt til at fokusere vores ressourcer, fortæller han.

Der manglede kort sagt en rød tråd i tangen. Den har de fundet, selvom det har krævet nogle svære beslutninger undervejs, og i dag er der fem ansatte og en fleksjobber i det gamle mejeri.

 Det er vores erklærede mål at tang skal tilbage på middagsbordene. Så derfor har vi lavet en tang-salat, som vi har lavet helt fra bunden, og som Coop vil sælge.
Kristian Ottesen, administrerende direktør, Nordisk Tang
Nordisk Tang har til huse i det gamle mejeri på Åstrupvej. Foto: Bo Nørgaard
Nordisk Tang har til huse i det gamle mejeri på Åstrupvej. Foto: Bo Nørgaard

Startede med salt, sennep og pesto

Ideen til Nordisk Tang opstod i 2014, hvor Kristian Ottesens far gik rundt på Endelave og tænkte over, hvordan man kunne bruge tang til noget andet. I samme periode havde Kristian Ottesen selv været i Kina med det ambitiøse mål at revolutionere tøjbranchen, som han ville gøre mere bæredygtig. Da han vendte hjem, begyndte de to derfor at lave en forretningsplan og blev enige om at gå all-in på projektet.

- Vi startede med at lave salt, sennep og pesto med tang i, og begyndte derefter at tænke 'hvad kan tang ellers bruges til', fortæller Kristian Ottesen.

Meget, viser det sig. På hylderne hos Nordisk Tang er der blandt andet en rom med tang, der er mel med tang og tang-olie. Og flere produkter er på vej, fortæller Kristian Ottesen.

- Det er vores erklærede mål at tang skal tilbage på middagsbordene. Så derfor har vi lavet en tang-salat, som vi har lavet helt fra bunden, og som Coop vil sælge, siger han.

Tang er på vej til at blive rigtig populært. Men smagen er svær at definere, for tang hører nemlig ind under den lidt ukonkrete kategori, der hedder umami. Umami er en grundsmag, og er japansk for velsmag. Det betyder at tang tit bruges som smagsforstærker i stedet for eksempelvis salt, som det tit kan være svært at undgå i især bearbejdede fødevarer.

Noget tyder på at Nordisk Tangs fokusering af virksomheden har virket - i hvert fald er der godt gang i produktionen i det gamle mejeri.

- Det er gået hurtigere end vi havde regnet med, siger Kristian Ottesen med et smil.

Men i hallerne på Åstrupvej er der også andre ting end tang. Nordisk Tang hjælper nemlig også andre mindre virksomheder med deres lagerstyring og leveringer.

- Vi leverer til mange af de samme kunder som eksempelvis Enorm. Og så giver det mere mening, at fragtmanden kan hente varerne et sted, frem for at skulle køre tre-fire forskellige steder hen og hente en enkelt palle eller to, siger Kristian Ottesen.

Selvom Nordisk Tang kun er et par år gammelt, så har de allerede gjort sig mange erfaringer, som de tager med videre. Og fokus er stadig på tang i det gamle mejeri.

Nordisk Tang har stadig fokus på tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce