Nordisk Tang i Grenaa nomineret til pris for samfundsansvar

Kristian Ottesen er ikke i tvivl om, at det betaler sig at gøre en ekstra indsats for udsatte borgere. Arkivfoto: Bo Nørgaard

Nordisk Tang i Grenaa nomineret til pris for samfundsansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En målrettet indsats for at skabe job til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og et socialt ansvar, der stikker dybt. Det kendetegner fødevarevirksomheden Nordisk Tang, som nu er blandt de sidste nominerede til CSR People Prize.

Grenaa: Nordisk Tang, som producerer gourmetprodukter af tang, er et bevis på, at også små virksomheder kan tage et stort ansvar. Den otte mand store virksomhed formår nemlig at rumme udsatte unge, flygtninge, personer med misbrug og medarbejdere med mange andre udfordringer.

Det begynder altid med en praktikperiode, og Nordisk Tang strækker sig langt for også at ansætte efter praktikperioden, og andre bruger deres praktik hos Nordisk Tang som et springbræt til at komme videre. Den indsats er der lagt mærke til, og virksomheden er nu én af de sidste tre nominerede i deres kategori til CSR People Prize, der uddeles af VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar.

- Det ligger dybt i virksomhedens identitet, at man hjælper, hvor man kan, og det er bare ekstremt givende. Heldigvis er der mange måder, en virksomhed kan få støtte til at åbne dørene over for mennesker med udfordringer, og det benytter vi os af, siger Kristian Ottesen, der er CEO for Nordisk Tang.

Han er ikke i tvivl om, at det er en gevinst for virksomheden, også selv om det er svært at måle i kroner og ører.

- Vi har oplevet, at hvis man er i stand til at tilpasse virksomhedens rammer og arbejdsopgaver efter sine medarbejderes ressourcer, så får man til gengæld nogle ekstremt loyale medarbejdere, siger han.

Plads til alle

Nordisk Tang har blandt andet fundet plads til en medarbejder med en bipolar affektiv lidelse. Gennem solid planlægning er det lykkedes at skabe en hverdag, hvor han har et job at stå op til. På trods af den gode planlægning er der dog en vis usikkerhed i mødestabiliteten.

- Det giver nogle udfordringer i hverdagen, og det skal man være indstillet på. Men i bund og grund handler det om at være til stede og mærke efter, hvordan ens medarbejdere har det, og være villig til at ændre på de ting, der er planlagt, fortæller Kristian Ottesen.

Nordisk Tang gør også en indsats for at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet, og virksomheden har bl.a. en medarbejder på 67 år, som valgte at blive på arbejdsmarkedet, fordi Nordisk Tang kunne tilbyde nedsat arbejdstid og mindre arbejdspres.

Prisen uddeles 7. november.

Nordisk Tang i Grenaa nomineret til pris for samfundsansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce