Omfartsvejen er klar

Omfartsvejen skal sende den tunge trafik til havnen udenom byen. Arkivfoto

Omfartsvejen er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordre Kattegatvej er den nye omfartsvej, som skal lede den tunge trafik til Grenaa Nordhavn nord om Grenaa. Nu åbner fire af de i alt seks kilometer af strækningen. Samtidig har Norddjurs Kommune netop modtaget de sidste godkendelser til at gøre resten af strækningen færdig.

Grenaa: Norddjurs Kommune er færdig med langt den største del af omfartsvejen, og alle de tværgående veje og cykelstier kan allerede bruges. Vejstrækningen mellem Dolmer og rundkørslen ved Grenaa Nordhavn åbnede torsdag for trafik. Herefter er det kun den sidste del, som kobler omfartsvejen til Hovedvejen/Rute 16 og et lille stykke vej ned til den nordligste del af havnen, der mangler.

I de sidste faser af projektet har Norddjurs Kommune oplevet en række uforudsete forhindringer, der har vist sig at være svære at komme uden om.

- Vi har desværre haft nogle problemer med at få flyttet nogle ledninger, så vi kunne få anlagt vejen. Desuden har det været svært at få Vejdirektoratets godkendelse af tilslutningen til Hovedvejen/Rute16. Begge disse forhindringer er nu overvundet, og vi kan derfor nu færdiggøre Nordre Kattegatvej, siger Jens Meilvang (LA), formand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune.

Meilvang glæder sig over, at det meste af vejen nu endelig kan tages i brug.

- Det er dejligt, der kommer gang i det, så folk endelig kan begynde at tage den nye vej i brug, siger han.

Kommunen modtog de endelige godkendelser fra Vejdirektoratet 18. december 2017, og entreprenøren kan nu komme i gang med at ombygge krydset mellem Nordre Kattegatvej og Hovedvejen/Rute 16. Krydset mellem omfartsvejen og hovedvejen bliver etableret med svingbaner. Når dette kryds er ombygget, kan hele Nordre Kattegatvej åbne. Jens Meilvang tør dog ikke sætte en endelig dato på nu.

- Vi arbejder i vinterperioden, og det komplicerer det jo lidt. Derfor vender vi tilbage, når vi har en endelig dato for, hvornår der kan køres ind på omfartsvejen fra Hovedvejen/Rute 16, lover han.

Omfartsvejen
Nordre Kattegatvej er en 6,1 km ny vejstrækning fra rute 16 vest for Grenaa, nord om Dolmer og Åstrup frem til Grenaa Nordhavn. For at omfartsvejen skal være attraktiv for trafikken, vil hastighedsgrænsen være 80 km/t. Nordre Kattegatvej er særligt velegnet til tung trafik, vindmølletransporter og modulvogntog.Nordre Kattegatvej er blevet anlagt af Norddjurs Kommune i et samarbejde med staten og Vejdirektoratet. Folketinget besluttede i januar 2009 at undersøge mulighederne for en ny omfartsvej ved Grenaa mellem rute 16 vest for byen og Grenaa Havn. Når Nordre Kattegatvej er færdig vil det blive en kommunevej.

Norddjurs Kommune vil fejre åbningen i løbet af foråret 2018.

Omfartsvejen er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce