Opdateret: Lukkede døre i brandstiftersag fra Grenaa

28 beboere måtte natten til onsdag evakueres fra en ejendom i Grenaa, hvor der var brand. Politiet har anholdt og sigtet en 27-årig beboer for brandstiftelse. Foto: Per Oxenholt/Scanpix

Opdateret: Lukkede døre i brandstiftersag fra Grenaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 27-årige mand fra Grenaa er sigtet for at overtræde den alvorlige straffelovsparagraf om brandstiftelse, idet ilden efter politiets opfattelse var påsat midt om natten, mens folk lå og sov i etageejendommen.

Grenaa: Østjyllands Politi fremstillede en 27-årig mand i grundlovsforhør ved retten i Randers onsdag. Han var sigtet for med vilje at have sat ild på sin egen lejlighed på adressen Violskrænten i Grenaa natten til onsdag.

Den 27-årige blev varetægtsfængslet i 14 dage i surrogat på psykiatrisk afdeling.

Branden medførte, at 28 mennesker blev evakueret, og seks lejligheder blev så ødelagte, at beboerne ikke kan vende hjem med det første.

Den 27-årige sad i retssal E, iført politiets blå overtræksdragt, sorte strømper og badetøfler. Han er iransk statsborger og havde en tolk ved sin side, og da dommer Iver Iversen spurgte, om han talte lidt dansk, eller om alt skulle tolkes, svarede den sigtede via sin tolk, at han gerne ville have alt tolket.

Fængsel på livstid

Af sigtelsen fremgik det, at den 27-årige sigtes for straffelovens paragraf 180, hvilket er brandstiftelse. Den lyder således:

"Sætter nogen ild til egen eller fremmed ejendom under sådanne omstændigheder, at han indser, at andres liv derved udsættes for overhængende fare, eller det sker med forsæt til at volde omfattende ødelæggelse af fremmed ejendom eller til at befordre oprør, plyndring eller anden sådan forstyrrelse af samfundsordenen, straffes han med fængsel indtil på livstid".

Anklager Steffen Dam Andersen, Østjyllands Politi, bad, efter han havde læst sigtelsen op, om at få dørene lukket, idet politiet stadig mangler at få afhørt vidner i sagen.

Det besluttede dommerens sig for at efterkomme, så avisen måtte gå, før end det faktisk fremgik, hvordan den 27-årige forholdt sig til sigtelsen.

I en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi fremgår det, at den 27-årige mand er beboer i den lejlighed, hvor branden formentligt startede. På grund af den 27-åriges opførsel på stedet og de fund, der blev gjort på stedet, fattede politiet mistanke til, at han selv har sat ild til lejligheden. Han blev derfor anholdt og sigtet for brandstiftelse, oplyser politiet.

Opdateret: Lukkede døre i brandstiftersag fra Grenaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce