Orlovsramt udvalgsformand: Det passer ad helvede til

SF'eren Mads Nikolajsen må inden længe se sig nødsaget til at forlade sit politiske arbejde i Norddjurs Kommune for en stund. Arkivfoto

Orlovsramt udvalgsformand: Det passer ad helvede til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En forestående hofteoperation sætter inden længe formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune, Mads Nikolajsen midlertidig ud af spillet. Imens overtager erfarne kræfter hans plads.

Norddjurs: SF og børne-og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune skal senest med udgangen af februar sige midlertidigt farvel til det politiske benarbejde, som Mads Nikolajsen yder i det daglige.

Årsagen er - ganske sigende - at bentøjet efterhånden driller så meget, at politikeren og idrætslæreren gennem mange år er ved at trænge til noget fornyelse. Og det skal ske i form af en hofteoperation.

- Jeg har længe døjet med en slidt venstre hofte. Derfor er jeg glad for at bo i et velfærdssamfund, hvor man har mulighed for at komme på hospitalet og få udskiftet sådan en. Det er jo ikke en selvfølge ret mange steder, siger Mads Nikolajsen.

Selve operationen er endnu ikke endelig planlagt. Foreløbig ved SF'eren dog, at den kommer til at foregå senest i uge 8, og derfor har han haft mulighed for på forhånd at bede om orlov fra sit politiske arbejde.

- Det passer ikke ind. Det passer faktisk ad helvedes til, for der er vigtige møder lige præcis nu. Alle budgetnedskæringerne og dialogen med de forskellige parter kører jo løs i øjeblikket. Men sådan vil det jo altid være, og derfor er der ikke noget at gøre ved det, siger Mads Nikolajsen, der hvis alt går som forventet vil kunne være tilbage på benene inden for fire til seks uger.

Gode kræfter tager over

Mads Nikolajsens forestående hofteoperation kommer ikke som nogen overraskelse for de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmer i Norddjurs Kommune.

Allerede i december måned var hans orlovsanmodning på dagsordenen, og her blev det godkendt, at så længe Mads Nikolajsen er fraværende, overtager partikollegaen Jytte Schmidt hans plads i kommunalbestyrelsen og børne- og ungdomsudvalget.

- Jeg er rigtig glad for, at Jytte Schmidt kommer ind i stedet for mig. Hun er en rutineret kommunalpolitiker, som både er med i SF's almenbaggrundsgruppe og børnebaggrundsgruppe. Derfor kan man ikke finde en SF'er, der er bedre rustet til den post lige her og nu, siger Mads Nikolajsen.

I børne- og ungdomsudvalget er man desuden blevet enige om at lade udvalgets sædvanlige næstformand, socialdemokraten Allan Gjersbøl Jørgensen, midlertidigt overtage formandsposten, så længe Mads Nikolajsen er orlovsramt.

- Når det nu kun handler om en måned eller seks uger, så er det mere praktisk, at det er Allan, der overtager tøjlerne som fungerende formand, siger SF'eren.

Desuden besluttede et flertal i udvalget at konstituere Jytte Schmidt som fungerende næstformand, indtil Mads Nikolajsens orlov er slut.

Orlovsramt udvalgsformand: Det passer ad helvede til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce