Politiet om forsvundne hunde bag angreb: Derfor kan vi ikke gøre noget

Den 24-årige ejer af de to hunde, som nu er skaffet af vejen for at undgå en eventuel aflivning, skal ikke forvente, at Østjyllands Politi dropper jagten på hans dyr. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet om forsvundne hunde bag angreb: Derfor kan vi ikke gøre noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtil de to hunde, som fredag morgen angreb en 81-årig kvinde og hendes hund i Stenvad, er fundet igen, har Østjyllands Politi ikke hjemmel til at gøre yderligere i sagen.

Stenvad: Så længe de to hunde er forsvundet, er det begrænset, hvad politiet kan gøre.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi i forhold til den sag fra Stenvad på Djursland, hvor to hunde, som var sluppet ud af deres gård, fredag morgen gik til angreb på 81-årige Eva Bonde og hendes lille hund Chris.

I forbindelsen med angrebet væltede de to hunde Eva Bonde omkuld, bed hende i håndfladen og kradsede hende på både underarme og i ansigtet. Alt sammen fordi hun forsøgte at skærme Chris, der er af racen schnauzer, fra de to angribere. Sammen blev hund og ejer slæbt næsten 25 meter tilbage af stien, før Eva Bonde til sidst måtte give slip på sin hund for at hente hjælp hos sin mand.

Hunden Chris endte efterfølgende med at blive aflivet af dyrlægen, fordi den var så hårdt medtaget efter angrebet.

Intet juridisk belæg

De to hunde, der udførte angrebet på Eva Bonde og hendes nu aflivede schnauzer, er ejet af en 24-årig mand, som bor ved siden af den 81-årige kvinde og hendes mand Villy Bonde.

Ejeren har forklaret både sine naboer og Østjyllands Politi, at hans hunde er af den lovlige hunderace engelsk staffordshire bull terrier, ligesom han har fortalt, at de to hunde er blevet sendt til udlandet. Det er sket i et forsøg på at undgå, at politiet konfiskerer og afliver dem.

- I forhold til ejerens forklaring om, at han har sendt de to pågældende hunde ud af landet, er der ikke noget juridisk belæg for at komme efter ham. Han er blevet sigtet for ikke at have godt nok styr på sine hunde, men derudover bliver han umiddelbart ikke sigtet for yderligere, siger kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til Randers Amtsavis.

Kan det virkelig være rigtigt, at man bare kan sende sine hunde væk og på den måde undgå repressalier?

- Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at forstå. Vi er også trætte af, at han har skaffet dem af vejen. Men hundene er væk, og derfor har vi ikke mulighed for at gøre yderligere lige nu, siger Jakob Christiansen.

Hundejagten er i gang

Østjyllands Politi forsøger i øjeblikket at finde frem til, hvor de to hunde befinder sig. Herunder om de - som ejeren siger - er røget til udlandet, eller om de er gemt af vejen et andet sted. Først når hundene er fundet, vil det være muligt at gøre yderligere.

- Det er klart, at hvis vi på et tidspunkt får fat i de to hunde, så vil vi se på, om de eventuelt skal beslaglægges med henblik på aflivning, siger Jakob Christiansen, der ikke kan afvise, at den 24-årige ejer vil kunne få uanmeldt besøg af betjente i den kommende tid.

Han tilføjer desuden, at man - hvis hundene bliver fundet - skal have fundet ud af, om der rent faktisk er tale om hunde af racen engelsk staffordshire bull terrier - eller om der eventuelt skulle være tale om den ulovlige hunderace amerikansk staffordshire terrier (også kaldet amstaff).

- Hvis det viser sig, at der er tale om ulovlige hunde, så vil ejeren også blive sigtet for det, siger han.

Østjyllands Politi fører ikke statistik over, hvor ofte det sker, at hundeejere i kølvandet på et angreb sender deres hunde væk for at undgå, at dyrene bliver aflivet. Men ifølge Jacob Christiansen, er det ikke noget, man ser ofte.

- Vi kan huske ét andet tilfælde i nyere tid, så det er ikke en generel problematik, siger han.

Politiet om forsvundne hunde bag angreb: Derfor kan vi ikke gøre noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce