Sidste sår kan nu lukkes på GD-grund

Realisering af de nye planer vil lukke det sidste sår på GD-grunden. Visualisering: Arkikon

Sidste sår kan nu lukkes på GD-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stigning i efterspørgslen på især familie- og seniorboliger har fået boligselskabet B45 til at tage et ekstra skridt.

En stigning i efterspørgslen på især familie- og seniorboliger har fået boligselskabet B45 til at udarbejde et ideoplæg til opførelse af yderligere boliger på GD-grunden. Det vil samtidig lukke det sidste sår på den tidligere industrigrund.

De nye boliger får tydelige referencer til de tidligere GD-industribygninger. Foto: Grenaa Egnsarkiv
De nye boliger får tydelige referencer til de tidligere GD-industribygninger. Foto: Grenaa Egnsarkiv

Oplægget er lavet som en fortsættelse af de to allerede gennemførte byggerier på GD-grunden og er delt op i to faser, GD3 og GD4, der vil rumme henholdsvis 30 og 26 boliger.

»Vi kan mærke en stigende efterspørgsel på boliger,« forklarer direktør i B45 Anders Lisvad om baggrunden for oplægget.

»Internt i boligselskabet nedlægger vi et sted mellem 20 og 27 lejligheder i forbindelse med den store helhedsplan for De Lichtenbergsvej, så alene det fornyelsesprojekt, vil generere en efterspørgsel,« uddyber han.

Planen opererer i hver fase med opførelse af to blokke i to etager og spænder over størrelser fra 2- til 4-værelses standardboliger.

»Arkitektonisk vil nybyggerierne tage udgangspunkt og skabe referencer til de oprindelige industribygninger, der blev revet ned for år tilbage. Det betyder også, at der bliver en stærk samhørighed med de allerede gennemførte projekter GD1 og GD2 på grunden.«

»Det ligger os meget på sinde at kunne fuldende den positive udvikling, der er blevet skabt med forvandlingen fra den gamle industriruin til moderne boliger og erhvervslejemål. Det vil løfte byen og hele området, der med gennemførelsen af de sidste to etaper vil fremstå som et meget helstøbt, attraktivt og centralt beliggende byrum for borgerne og byens gæster,« fortsætter Anders Lisvad, der også mener, at det er vigtigt at have et udbud af ganske almindelige og helt tidssvarende boliger, der både kan få folk til at blive boende i byen, og som kan tiltrække nye indbyggere.

Det nye ideoplæg er afleveret til Norddjurs Kommune, der skal give tilsagn til planerne om byggerierne, der vil fuldende transformationen af GD-grunden.

»Vi er klar til at gå i gang, lige så snart vi får grønt lys,« forsikrer Anders Lisvad.

»Det er realistisk, at vi kan starte byggeriet af den første etape GD3 allerede i år, hvis der er politisk opbakning til det.«

Selv om boligselskabet de senere år har investeret betydelige beløb ved at gennemføre en række meget store forbedringer og renoveringer af de enkelte afdelinger, er der styr på økonomien.

»Vi har fokus på ordentlighed og på at have en sund økonomi til glæde for vores beboere. I mange af afdelingerne er der igen i år ingen huslejestigninger, og samlet set har vi for tredje år i træk en samlet huslejestigning på under 1 pct., siger direktøren.

Sidste sår kan nu lukkes på GD-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce