Studerende om legat: "Jeg havde slet ikke regnet med det"

Kathrine Vand modtog fredag 6. januar Grenaa Haandværker og Industriforenings Ungdomslegat. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen

Studerende om legat: "Jeg havde slet ikke regnet med det"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årige Kathrine Vand modtog et legat, da Grenaa Haandværker og Industriforenings Ungdomslegater blev uddelt. Her var Kathrine blandt otte studerende, der modtog legater og blev hyldet for deres uddannelsesindsats.

GRENAA: Otte hvide kuverter efterfulgt af et håndtryk fra borgmester Jan Petersen blev delt ud til de otte studerende, der i år modtog Grenaa Haandværker og Industriforenings Ungdomslegater. Blandt de studerende var der en elev fra Grenaa Produktionsskole, seks studerende på erhvervsuddannelser på henholdsvis Aarhus og Aalborg Universitet samt en studerende på VIA University College i Holstebro. Derudover modtog en nybagt smedesvend i Grenaa også en legatportion.

En af de studerende, som modtog Grenaa Haandværker og Industriforenings Ungdomslegater, er Kathrine Vand. Hun har både gået i folkeskole og på gymnasiet i Grenaa, men efter gymnasietiden valgte hun at flytte til Aalborg, hvor hun har gennemført en bachelorgrad i arkitektur. Næste step i uddannelsen bliver en toårig kandidatuddannelse i Australien, som hun netop er blevet optaget på.

- Jeg havde slet ikke regnet med det, og det kommer bag på mig, at jeg har modtaget legatet. Jeg kunne se, at foreningen havde meget fokus på håndværk, og der er min uddannelse lidt en anden type, siger en glad Kathrine, der skal bruge pengene til de fag, hun kommer til at have på kandidatuddannelsen.

Igennem årerne er vi ikke gået efter de dygtigste. De studerende, der modtager legaterne, er dem, der har haft det svært og har kæmpet for at nå i mål. De fortjener virkelig et skulderklap. Der vil altid være nogen, der har lettere ved tingene end andre, og derfor synes jeg, det er vigtigt at anerkende dem, der virkelig kæmper og gør en indsats.Lasse Andersen, legatadministrator
Legatmodtagere
Daniel Thomassen, elev på Grenaa Produktionsskole Kathrine Vand, bachelor i arkitektur på Aalborg Universitet.

Julie Riise, fysioterapi på VIA University College i Holstebro. Søger støtte til praktik på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, Grønland.

Mathilde Wiedemann, bachelor i International virksomhedskommunikation og har fået praktikplads ved det danske konsulat i Chicago, USA.

Marc Hammer Holck, bachelor i biologi og går efter en kandidatgrad i biologi på Aarhus Universitet.

Haris Smajlovic, læser Organisk Læring på Aalborg Universitet.

Johnny Oliveira Møller, diplomuddannelse som diplomingeniør.

Rasmus Kainsbak Petersen, færdiguddannet smedesvend.
Henrik Møller, der er formand for legatudvalget, og borgmester Jan Petersen overrakte legaterne til de otte studerende. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen
Henrik Møller, der er formand for legatudvalget, og borgmester Jan Petersen overrakte legaterne til de otte studerende. Foto: Pernille Skjøtt Danielsen

270.000 af egen lomme

Katrine er ikke i tvivl om, at legatet skal bruges til at finansiere hendes udgifter i forbindelse med sin kandidat. Dog starter hun først på Master of Architecture på University of Tasmania i Australien til februar næste år, da hun netop er nødt til at have sparet en del penge sammen, før hun har råd til at komme afsted.

- Det kræver en del arbejde at spare op til det. Det er en fin motivation at have. Bare fagene i sig selv kommer til at løbe op i 270.000, men med alle udgifter omkring a bo i et andet land i to år, der skal jeg finde 450.000 kroner. Jeg har fået mulighed for at modtage SU under opholdet, så mange af de faste udgifter kan jeg få dækket, så af egen lomme ligger det på 270.000 kroner, som jeg ikke kan få tilskud til, siger Kathrine, der til daglig har to jobs og derudover laver noget freelance, så hun kan få sparet nogle penge op.

De studerende kæmper

Grenaa Haandværker og Industriforenings Ungdomslegater er blevet uddelt de sidste 50 år. Lasse Andersen har været legatadministrator igennem alle årerne, hvor foreningen har uddelt ungdomslegaterne. Han har en klar grund til, hvorfor det er nogle bestemte studerende, der bliver valgt til at modtage legaterne.

- Igennem årerne er vi ikke gået efter de dygtigste. De studerende, der modtager legaterne, er dem, der har haft det svært og har kæmpet for at nå i mål. De fortjener virkelig et skulderklap. Der vil altid være nogen, der har lettere ved tingene end andre, og derfor synes jeg, det er vigtigt at anerkende dem, der virkelig kæmper og gør en indsats, siger Lasse Andersen.

Daniel Thomassen, der går på Grenaa Produktionsskole, modtog et legat på 1000 kroner, de seks studerende på erhvervsuddannelserne modtog hver 2500 kroner og Rasmus Kainsbak Petersen, der er blevet færdig som smedesvend, modtog en legatportion på 10.000 kroner fra HSM Industri, som ikke før er blevet uddelt.

Studerende om legat: "Jeg havde slet ikke regnet med det"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce