Transportbranchen: Grenaa kan blive et interessant alternativ til E20

Det er aldeles positivt, når en kommune som Norddjurs Kommune seriøst overvejer at etablere en langtidsparkeringsplads, der gør det muligt for transportbranchens chauffører at overholde de lovpligtige køre-/hviletider. Det mener Jørn-Henrik Carstens, der er chef for den politiske afdeling ved brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD. Foto: Claus Haagensen

Transportbranchen: Grenaa kan blive et interessant alternativ til E20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kombinationen mellem en ny færgerute til Halmstad og en langtidsparkeringsplads for lastbilchauffører nær Grenaa Havn kan sagtens være med til at gøre ruten til Sverige via Grenaa til et reelt alternativ til turen over Storebælt og Øresund, mener transportbranchen.

Norddjurs: Der mangler i høj grad lastbilvenlige langtidsparkeringspladser på det danske vejnet. Derfor hilser transportbranchen Norddjurs Kommunes planer om at etablere en kontrolleret langtidsparkeringsplads for lastbiler ved Grenaa Havn meget velkomne.

Sådan lyder meldingen fra Jørn-Henrik Carstens, der er chef for den politiske afdeling ved brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD.

- Hvis der ude hos kommunerne er en lyst til at hjælpe os med at løse de kapacitetsproblemer, vi oplever i forhold til parkeringspladser til lastbiler - og især langtidsparkeringspladser - så er det så absolut positivt, siger Jørn-Henrik Carstens til Randers Amtsavis.

Det vil bestemt ikke gøre ruten over Grenaa mindre attraktiv, hvis kommunen går konstruktivt ind i at lave en langtidsparkeringsplads ved Grenaa Havn.
Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD's politiske afdeling

Et led i en større plan

Norddjurs Kommunes overvejelse om at etablere en kontrolleret langtidsparkeringsplads for lastbiler kommer på et tidspunkt, hvor den danske transportbranche er stærkt udfordret af manglende lastbilparkeringspladser på det statslige vejnet.

I forvejen er der allerede gjort meget for at styrke Grenaa Havn og dermed friste transportvirksomhederne til at vælge Grenaa som deres foretrukne port til Sverige. Blandt andet kan nævnes den nylige etablering af omfartsvejen til Grenaa Havn samt Stena Lines planer om at ændre færgeruten Grenaa-Varberg, så den i stedet skal gå fra Grenaa til Halmstad - som i øvrigt er koblet langt bedre på det svenske vejnet.

Tanken om langtidsparkering for lastbilchauffører skal således ses som endnu et led i arbejdet med at fremme Grenaa Havns vækstpotentiale. Og den fremgangsmåde er ikke helt dum, mener Jørn-Henrik Carstens fra ITD.

- Det vil bestemt ikke gøre ruten over Grenaa mindre attraktiv, hvis kommunen går konstruktivt ind i at lave en langtidsparkeringsplads ved Grenaa Havn, siger han.

Byder ind med sparring

Kan det ligefrem være med til at flytte godstrafik over på Grenaa-Halmstad-ruten frem for eksempelvis E20 over Øresund?

- Man skal nok ikke forvente, at al godstransport til Sverige kommer til at gå via Grenaa, bare fordi man bygger en langtidsparkeringsplads ved Grenaa Havn. Det vil i hvert fald ikke få speditørerne til at vælge færgeruten Grenaa-Halmstad frem for turen over Øresund, hvis gods sydfra skal læsses af i Malmø eller resten af det sydlige Sverige, fastslår Jørn-Henrik Carstens, inden han fortsætter:

- Men når det er sagt, så kan jeg sagtens se nogle destinationer, hvor turen via Grenaa vil kunne være et interessant alternativ til Øresundsbroen. Derfor byder vi også gerne ind med sparring til Norddjurs Kommune, hvis de skulle ønske det.

Ifølge chefen for den politiske afdeling ved ITD vil det i sidste ende blive faktorer som "hvor kommer godset kommer fra, og hvor det skal hen", tidsforbrug for fragten samt prisen på færgebilletten eller broafgiften og langtidsparkeringspladsen, der kommer til at afgøre, om Grenaa ender som et mekka for transportbranchen.

Transportbranchen: Grenaa kan blive et interessant alternativ til E20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce