Tre scenarier i spil til den nye letbanestation i Grenaa

Det første letbanetog er landede for nylig i Aarhus. Arkivfoto: Jens Thaysen


Tre scenarier i spil til den nye letbanestation i Grenaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø- og teknikudvalget skal tirsdag pege på den udformning af station, som Aarhus Letbane I/S skal stå for at opføre.

Der er tre scenarier i spil til den nye letbanestation med navnet Hessel station i den sydlige del af Grenaa.

De tre scenarier byder ikke på de store forskelle i forhold til adgangsforhold herunder sti- og vejforhold, anlæg af perron, vente- og toiletfaciliteter, belysning og meget andet.

Når Letbanen om knap 14 måneder åbner, så får Flügger Farver og Malerfirma Madsen en ny nabo i baghaven på Rugvænget.

Nemlig den letbanestation, som kommunalbestyrelsen i Norddjurs har besluttet skal etableres for at give bedre servicering af de store arbejdspladser, der findes i den sydlige del af byen.

Det betyder blandt andet, at fortovet skal forlænges fra lyskrydset ved Århusvej hele vejen rundt om Flügger Farver, mens der formentlig skal etableres et stisystem til Hesselvang.

Samtidig skal der etableres cykelparkering, en perron og eventuel flere buslommer, så pendlerne kan komme videre ud i området.

Det er miljø- og teknikudvalget, der tirsdag på deres møde bestemmer, hvilket af de tre scenarier, som Aarhus Letbane I/S skal gennemføre, da man allerede har aftalt, Aarhus Letbane I/S står for udbud og gennemførelse, da man derved kan opnå en bedre pris, når projektet indgår som en del af de andre større projekter, der også skal i udbud.

Der hvor medlemmerne af miljø- og teknikudvalget skal tage et valg er på antallet af p-pladser, der skal placeres på det grønne areal mellem Flügger Farver og CS Maskinteknik.

De tre scenarier arbejder med henholdsvis 29, 45 og 129 pladser, hvor den største parkeringsplads også vil få etableret en ny tilkørselsvej direkte fra Århusvej.

Prisen varierer fra fem millioner kroner til ni millioner kroner. Det er forventet, at puljen til letbaneprojekter i Norddjurs i 2017 er på seks millioner kroner.

»Derfor kan det også være, at man kunne udbygge p-forholdene i etaper, hvis der blev behov for det. Men det skal vi diskutere først,« siger Jens Meilvang (LA), formand for udvalget.

Tre scenarier i spil til den nye letbanestation i Grenaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce